AWASI DADAH SINTETIK – PENCAIR DARAH

Apabila kita sakit doktor akan memperskripsi  pelbagai jenis ubat untuk kita makan tanpa kita  diterangkan kesan sampingan terhadap pengambilannya.Adakalanya tertera pada bungkusan ubat dengan nama2 yang agak pelik yang sukar kita sebagai orang awam untuk mengetahuinya.


Artikel  kali ini saya cuba memaparkan maklumat2 yang berkaitan yang perlu kita ketahui agar kita sentiasa berwaspada tentang keperluan penggunaannya dan kesan sampingan yang adakalanya membawa bencana yang lebih teruk.


Umpamanya mengambil dadah sintatik walfarin dalam jangkamasa yang lama akan mengakibatkan kepada terjadinya kanser hati yang kronik dimana ia bolih membawa maut dalam masa 1 tahun dari tarikh ia mula dikesan.


Semua bahan2 ini dari pengeluar2 ubat yang terdapat dalam internet disamping pendapat2 doktor2 bebas dan ahli2 sains yang menjakankan kajian mengenai beberapa penyakit kronik abad ini.


Kanser adalah keutamaan kepada penulisan ini kerana implikasi penggunaannya dilihat lebih “tersembunyi” kerana misteri penyakit ini sendiri yang diistilahkan olih doktor “tiada penawar”.


DADAH PENCAIR DARAH Digunakan dengan amat meluas dan dikesan memberi kesan sampingan yang amat ketara dalam penggunaan untuk jangkamasa panjang.Terdapat beberap jenis dalam pasaran.

 

Antaranya COUMADIN -Juga dikenali sebagai WALFARIN biasa diberikan kepada pesakit yang mempunyai masaalah berkaitan kepekatan darah.Kepekatan darah dikenalpasti sebagai puncaa serangan angin ahmar atau stroke.

 

Antara Kesan sampingan untuk pengambilan pengambilannya samada secara normal,dos yang tinggi atau diambil diambil secara tidak sengaja dengan elemen2 yang mengandungi vitamin K ialah

Pendarahan pada bahagian dalaman badan dan jika terjadi pendarahan dalam otak pesakit terdedah kepada serangan angin ahmar atau stroke.

Kanser hati – Coumadin akan bertindakbalas  dalam hati untuk menghalang pembentukkan vitamin K yang bertujuan menghalang pendarahan. baca sini

 

Sedangkan penyelidikkan terkini mencadangkan kehadiran vitamin K adalah  penting dan sebarang cubaan untuk menghadkan pengeluarannya  akan menyebabkan penyakit2 berkaitan jantung.

 

Satu kajian terbaharu menyatakan Pengambilan coumadin pada jangkamasa panjang akan menyebabkan terbentuknya jumlah kalsium yang banyak dalam saluran darah khususnya pada arteri dan injap jantung.Kandungan kalsium yang tinggi dalam sateri adalah lebih merbahaya dari penyakit tekanan darah tinggi dan diabetes.sumber.


Kesan sampingan lain ialah  najis berwarna kehitamam,masaalah kulit,bengkak angota badan,sakit dada,demam yang kerap,sakit otot dan kesukaran dalam pergerakkan.Maklumat lanjut bolih didapati disini.

Kanser dan masaalah kepekatan darah


Dadah pencair darah yang lain ialah

Aggrenox

Warfin

Aspirin

Heparin

Lovenox

dabigatran ( generasi baru -dikatakan memberi kesan sampingan yang kurang )

argatroban

lepirudin

bivalirudin

dabigatran.

ximelagatran (Exanta) dikeluarkan dari senarai olih FDA kerana

menyebabkan kerosakkan hati dan jantung

Batroxobin ( venom ular )

Oxalate

Xarelto

Rendix

Plavix

Brilinta

dabigatran – generasi baru

Effient

notes -source

Studies Show Increased Effient Cancer Rates

Two articles recently published in the Archives of Internal Medicine reported that studies have cited increased counts of multiple types of solid tumors (such as colon, lung and prostate) in Effient patients. In fact, a clinical trial known as TRITON-TIMI 38, funded by Daiichi Sankyo and Eli Lilly themselves, analyzed 13,608 Effient and Plavix users over a 15 month time period. The results showed 92 new solid cancers in Effient patients as compared with 64 in Plavix patients.

In addition, the FDA performed its own analysis of cancer events and presented its findings to the Cardiovascular and Renal Drugs Advisory Committee. The FDA’s analysis also showed that there was an increase in multiple types of solid cancers in Effient users

 

makanan yang perlu dielakkan semasa mengambil dadah

pencair darah

 • Asparagus.

 • Broccoli.

 • Brussels sprouts.

 • Cabbage.

 • Endive.

 • Green onions.

 • Kale.

 • Lettuce.

 • Parsley.

 • Soybean oil.

 • Soybeans.

 • Spinach.

 • Turnip, collard, and mustard greens

cafemlm08@gmail.com sms/whatsApps 019-2594593

4 visitors online now
4 guests, 0 members
Max visitors today: 10 at 12:09 am UTC
This month: 27 at 01-10-2018 01:44 pm UTC
This year: 27 at 01-10-2018 01:44 pm UTC
All time: 187 at 04-25-2010 08:29 pm UTC
error: Content is protected !!