CANTRON,ENTELEVE,PROTOCEL

< ![endif]–>

KANSER adalah penyakit yang  tidak ingin kita hadapi.

 

Kanser membunuh secara perlahan dan dalam jangkamasa yang lama.

 

Kanser sukar dikesan dan apabila dikesan  walaupun pada peringkat awal membuangnya ( tumor )tidak menjamin anda  telah bebas kanser

 

Jika ia dikesan  pada peringkat lewat, hospital tiada ubat untuknya

 

Semua orang dan semua peringkat umur punya risiko untuk menyimpan  tumor dalam hidup

 

Kanser /tumor tidak memperdulikan taraf hidup anda samada miskin atau kaya.

 

Anda mungkin telah berusaha sebaik mungkin untuk mengelakkan kehadiran kanser namun kadangkala nasib tidak menyebelahi.

 

Jika anda berpeluang  meninjau atau melawat  wad kanser dihospital2  kerajaan,anda sepatutnya  merasa risau tentang nasib diri sendiri kerana perubatan moden tiada jawapan dan ,tiada ubat untuk kanser.

 

Apa yang ada adalah memanjangkan hayat anda melalui kaedah2 yang para doktor sendiri tidak akan menggunakannya keatas diri dan  keluarga mereka.

 

MEMOTONG,MERACUN DAN MEMBAKAR….

 

Kaedah rawatan alternatif menawarkan kaedah rawatan yang sebaliknya.Kaedah alternatif menghargai betapa pentingnya untuk tidak menggangu gugat  bahagian2 badan yang sihat dan masih bolih digunakan.Kerana tidak mudah membina  kembali sesuatu yang dimusnahkan secara sengaja.Kerapkali pesakit gagal untuk kembali membina sesuatu yang telah musnah kerana ia memerlukan usaha yang bersungguh dan faktor usia seringkali menjadi pemisah.

 

Saya dari masa kesemasa mencuba untuk memperkenalkan pelbagai kaedah rawatan alternatif yang telah lama berada diluar skop pengetahuan rakyat Malaysia  dan membawakan anda info2 terkini mengenainya agar anda   dapat membuat pelbagai pilihan untuk  mengelakkan  pilihan yang satu lagi.

 

Perlu diingat kaedah rawatan alternatif yang ditulis disini ada yang telah berusia melebihi 100 tahun digunakan dan yang paling muda pun berusia melebihi 40 tahun digunakan olih masyarakat diluar sana

 

Yang keduanya kaedah2 ini telah diuji secara saintifik olih pakar2 perubatan bebas.Dan mereka ini adalah dari kalangan yang mendapat pendidikkan secara formal dalam bidang perubatan.Antara mereka adalah penyelidik2  sains mikrobiologi,saintis kimia,pakar botanical dan ahli2 sains pemenang hadiah nobel yang diiktiraf olih dunia perubatan.

 

Saya telah menulis sebelum ini diantara mereka ialah  James V Sheridan seorang “biochemist” yang sangat terkenal pada era 1930an.Penyelidikkan beliau selama puluhan tahun telah membawa kepada penghasilan satu formula  yang berasaskan kepada satu maklumat penting yang ditemui olih seorang pemenang hadiah nobel dari German Dr Otto Warbug.

 

Penemuan penting itu ialah bahawa semua sel kanser adalah bersifat “anaerobic” iaitu mereka menjana tenaga mereka dengan menggunakan “glucose” sebagai bahan bakar sedangkan secara normalnya sel yang sihat menggunakan oksigen sebagai bahan bakar.Baca disini.

 

http://www.cafemlm.com/kesihatan-dan-anda/protocel-merungkai-tabiat-sel-kanser.html

 

Dalam masa 40 tahun beliau berusaha untuk mendapatkan pengiktirafan pihak FDA untuk pengesahan keberkesanan formulanya untuk mengantikan kaedah2  rawatan kanser yang salah yang diamalkan hingga kini.

 

Dalam satu ujian “silapmata” yang dilakukan olih pihak FDA keatas formula “Cancell” pada tahun 1960an mereka mengesahkan berlaku penyusutan tumor dalam masa 2 hari  ia digunakan.Namun kerana peratus penyusutan tumor itu amat kecil,pihak FDA memberhentikan ujian tersebut dan terus mengistiharkan  formula itu tidak berkesan berdasarkan peratus penyusutan tumor  yang sangat kecil.

 

Sekiranya ujian itu dibenar diteruskan sehingga beberapa minggu lagi sudah tentu peratus penyusutan tumor akan berlipatkali ganda.Inilah “silapmata” yang dimaksudkan kerana  jika ini disahkan sebagai penawar kanser yang paling efisyen,pihak pengilang2 ubat dan pembuat mesin2  perubatan berkaitan kanser akan kerugian berbilion dolar untuk satu jangkamasa yang lama.

 

Seperti yang saya terangkan dalam artikel sebelum ini,akibat dari pelbagai tekanan dan penggunaan proses mahkamah James V Sheridan telah berputus asa dan formula ini kemudiannya dikutip olih Jerome Godim yang  mengeluarkannya semula atas jenama “CANTRON”.

 

Dalam ertikata lain CANTRON adalah juga formula asal James V Sheridan.Hanya selepas melobi pihak FDA dalam satu jangkamasa yang lama maka pada tahun 1984 ia mendapat hak untuk mengeluarkan dan memasarkannya atas beberapa syarat yang telah ditetapkan olih FDA.Diantara syarat utama ialah CANTRON tidak bolih diiklankan atau dipasarkan sebagai  ubat untuk kanser.

 

Hanya selapas ini barulah James V Sheridan mendapat hak yang sama dan kedua2 jenama dari formula yang sama  dikilangkan dipasarkan keseluruh Amerika.Berlaku sedikit pergeseran antara James V Sheridan dan Jerome Godim namun ia bukannya berkaitan  keaslian formula sebaliknya bersifat saingan perniagaan.Untuk memahami satuasi ini anda bolih baca disini

 

http://www.cantron.com/html/OriginsofCancell.html

http://www.cantron.com/html/TibuteCheif.html

http://users.tc3net.com/jsheri/entelev/update.html

 

Walaubagaimanapun kita sebagai pengguna hanya berminat kepada produk yang  unik ini.Pihak keluarga James V Sheridan tidak pernah mempertikaikan keberkesanan produk Cantron walaupun pada masa James V Sheridan masih hidup.

 

Buat pengguna di Malaysia khususnya  terutamanya yang kurang mampu saya merasakan produk Cantron adalah lebih ekonomikal dan mampu digunakan.Kerana harus diiingat formula olahan James V Sheridan ini hendaklah digunakan  sekurang kurangnya 3 tahun untuk memastikan kemusnahan total bacteria kanser.Dan ada antara pengguna2 Protocel dan Cantron menggunakannya selama 5 tahun berikutnya.

 

Setelah membandingkan harga diantara keduanya saya berpendapat Cantron adalah lebih murah dan mampu digunakan secara berterusan.

 

Berikut adalah bandingan harga  antara kedua dua jenama.

 

Enteleve  Formula 50  dibotolkan dengan kuantiti 16oz berharga  USD216

Enteleve Formula 23 dibotolkan dengan kuantiti 16oz berharga  USD179

Protocel Formula 50 dibotolkan dengan kuantiti 16oz berharga  USD195.5

Protocel Formula 23 dibotolkan dengan kuantiti 16 oz berharga  USD161.5

Cantron dibotolkan dengan kuantiti 32oz berharga USD190

 

Nota

Enteleve dan Protocel adalah dari pengeluar yang sama Cuma dipasarkan olih agen berlainan

 

Formula 50 adalah untuk kegunaan selama 3 bulan berdasarkan pengambilan 4 kali sehari

 

Formula 23 adalah untuk kegunaan selama 2 bulan berdasarkan pengambilan 5 kali sehari

 

Cantron hanya mengeluarkan 1 jenis formula dan digunakan untuk semua jenis kanser

 

Cantron dalam kuantiti 32oz adalah untuk kegunaan selama  5 ke 6 bulan.

 

Harga Cantron  untuk pasaran Malaysia  RM900.00 sebotol

 

Secara purata anda perlu berbelanja RM180 sebulan

 

Dosage pengambilan Cantron adalah sama seperti dosage Protocell dan Enteleve

 

Kaedah pengambilan dan nasihat permakanan Cantron adalah sama dengan Protocel dan Enteleve

 

Untuk maklumat tambahan mengenai CANTRON klik pada link PDF berikut

Cantron Antioxidant Report

Cantron Article by Simon Kelley

Cantron explanation Sherida- edited