“LYSING” PROSES TINDAKBALAS PROTOCEL

Masih lagi berkisar mengenai protocel.Terapi Protocel,walaupun telah berusia hampir 40 tahun penggunaannya namun tidak banyak maklumat yang sampai kepada khalayak umum,terutamanya rakyat Malaysia.


Malah Protocel bagi saya adalah lebih berkesan disegi tindakbalas keatas kanser selain ia tidak memerlukan kombinasi supplimen2 lain untuk dia berfungsi

.Protocel sebenarnya bertindakbals dengan cepat dengan jenis2 kanser kronik atau yang telah bermestasis.Dalam masa 1 hingga 3 minggu anda sebenarnya bolih melihat atau merasa tindakbalas protocel dengan sel kanser.Untuk jenis2 kanser yang pada tahap awal atau tahap 2 atau 3 kesan tindakbalasnya dalam lingkungan 4 minggu.

Tindakbalas ini dikenali sebagai LYSING dalam istilah perubatan.LYSING adalah kemusnahan yang terjadi kepada sel2 kanser ( anearobic cell ).Kemusnahan ini berlaku kerana PROTOCELL memotong sumber bahan api mereka,secara tidak langsung menyekat aktiviti2 pembelahan dan ini menyebabkan “self destruction” atau kemusnahan kepada struktur biologi mereka.

Gangguan kepada tenaga sel kanser ini berlaku dalam hari pertama lagi apabila protocel diambil.Dan ianya berlanjutan beberapa bulan hinggalah pengambilan protocel, menyebabkan sel2 kanser ini tidak berpeluang untuk membiak,bahkan jumlah koloni mereka makin berkurangan.

Apabila sel kanser termusnah,badan akan bertindak mengeluarkan bahan2 toksid ini.Proses ini dikenali sebagai detoksfiksi.

Bergantung kepada tahap kanser atau saiz tumor,proses detokfikasi ini akan keluar dalam bentuk lendir bewarna putih atau sedikit kekuningan. Ia akan keluar majoritinya melalui pembuangan air besar dan air kecil.

Tempat2 lain ialah cecair lendir akan keluar dari kulit khususnya kulit pada bomjolan tumor.Ia juga bolih keluar dari telinga dan hidung dalam bentuk cecair pekat bewarna putih atau kuning.Ia adalah sel kanser yang telah mereput.

Perhatikan perubahan2 pada tubuh anda khususnya kepada bonjolan tumor yang akan berubah sedikit demi sedikit.Anda mungkin juga mengalami kesakitan yang lebih dari sebelum anda menggunakan protocel.

Warna bonjolan tumor juga akan kelihatan kemerahan menunjukkan tisu2 kanser sedang mengalami gangguan akibat tenaga mereka telah berkurangan. Simptom2 LYSING lain adalah seperti berikut.

Berpeluh dengan banyak.Bau peluh yang agak busuk dan sekiranya dilap dengan tuala putih,anda akan lihat warna kekuningan.Anda juga mungkin berpeluh diwaktu malam yang sebelum ini tidak berlaku.Adakalanya perpeluhan seperti anda sedang demam sejuk yang memerlukan anda menyelimuti diri anda untuk memanaskan badan

Pening atau sakit kepala.Khayal atau pusing.Jika ini terjadi anda dinasihatkan berada dalam keadaan duduk atau baring dengan kepala ditinggikan.Kesan seperti ini adakalanya datang sekali sekala.

Demam.Ini adalah simptom biasa kepada kesembuhan kerana sel kanser yang mati akan diangkut melalui saluran darah hasil detokfikasi organ2 dalaman.Ini akan menyebkan penambahan suhu badan.Minum banyak air akan membantu menurunkan suhu ini.

Kesakitan kepada bahagian2 tertentu badan.Sel kanser berada dimerata badan terutamanya yang telah bermestasis.Umpamanya jika kanser utama anda adalah kanser hati,adalah tidak mustahil anda akan merasa kesakitan dibahagian tulang atau bahagian kepala.Protocel ababila diminum ia pergi keseluruhan tubuh dan bertindak keatas sel2 kanser yang dijumpai.

Rambut terasa seperti berminyak.Ia sebenarnya cecair yang keluar melalui rongga rambut dan biasanya berbau busuk.

Kulit kemerahan dan radang atau gatal.Ia adalah akibat detokfikasi melalui kulit dan apabila badan anda berpeluh ia bertindakbalas dan menyebabkan keradangan kulit.Minum banyak air untuk mengatasi gejala ini.

Lendir juga akan keluar melalui hingus yang banyak,kahak dan najis telinga yang cair.

Muntah.Ada juga testimoni pengguna protocel mengalami muntah berdarah dalam bentuk ketulan2 daging yang lembik terutamanya mereka yang ada tumor pada bahagian kerongkong keatas.

Kesan keseluruhan yang akan dialami olih pengguna protocel adalah keletihan dan rasa tidak bermaya.Ini adalah kerana badan anda menggunakan banyak tenaga untuk menyahkan toksid keluar dari badan.seumpama seorang ibu sewaktu  melahirkan anak. Itulah sebabnya pengguna protocel perlu makan makanan yang memberi tenaga terutamanya protin.

Protocel sebenarnya tidak memantangkan terlalu banyak jenis makanan semasa pengambilannya.Kita akan bincangkan mengenai diet untuk pengguna protocel pada tulisan akan datang.

5 thoughts on ““LYSING” PROSES TINDAKBALAS PROTOCEL”

 1. Saya telah menjalani kimoterapi terakhir pada 5 oktober 2010.  canser ovari tahap 3c. telah buat pembedahan buang keuda-dua ovari dan rahim . bacaan CA 125 last kimo 9. Pada bulan april 20  dan sekarang ni mei 55.9
  adakah saya patut ambil protocel? tolong beri pandangan.
  sekarang saya amalkan makan supplemen pemakanan b young keluaran zulian serta b17 biji aprikot capsul sahaja. saya ambil 1 hari 3x semuanya 15 kapsul.
  dan pemakanan b young tu mengikut cadangan pagi, tengahari dan malam. Pemakanan itu berasakan sayuran dan bauah-bauahan, tetapi CA saya naik.
  boleh beri pandangan. Di mana sy boleh beli protocel ini. sy tinggal di melaka.
  harap dapat jawapan dari tuan.

 2. Tuan, untuk makluman puan..ibu mertua saya sedang menjalani kimoterapi bg kanser payudara. Ia telah mencapai stage 4. Baru-baru ini, setelah diperiksa oleh doktor pakar, doc memberitahu tulang belakang ibu mertua saya sedang mereput. Mohon pandangan dari pihak tuan.

 3. Terima kasih kerana singgah

  Gejala biasa untuk kanser payudara bermestasis ke tulang.Akan terdapat pelbagai gejala merbayahaya bila ia bermestasis ke tulang termasuklah kereputan tulang.Sila pastikan dengan doktor anda adakah ia telah bermestasis ke keseluruhan tulang terutamanya ke sum2 tulang yang bertanggugjawap dalam pengeluaran darah dan antibodi ( sel darah putih ).

  Untuk mereka yang telah berumur melebihi 60 tahun,terlalu banyak komplikasi dengan penggunaan kaedah kimoterapi.Anda perlu memastikan ibu anda makan dengan cukup makanan2 berkhasiat khususnya untuk membina kembali antibodi dan sel2 yang telah musnah.Jika tidak ia akan menjadi teramat lemah dan sebarang serangan virus lain akan menjadi fatal

  Jika dia tidak lalu makan makanan pepejal ( terutamanya protin amat penting untuk pembinaan sel dan antibodi )berikan ia dalam bentuk jus buah2an.Jus monavie adalah terbaik.

  Untuk tulang saya cuma galakkan anda untuk beli “bones dense calcium” untuk membina kembali tulang yang mereput dengan.pantas.Ia berharga RM350 untuk 300 kapsul untuk kegunaan selama 1 bulan.

  Terima kasih.Maklumat lanjut sila hubungi no tel 019 2594 593

Comments are closed.