PROTOCEL DAN KANSER

Semenjak memulakan laman web mengenai kanser,saya telah membawa pembaca mengenali beberapa jenis kaedah alternatif untuk berhadapan dengan kanser.

Diantarnya ialah

1.Terapi Metabolik Vitamin B17

Ia adalah kaedah membunuh sel kanser dengan cara memusnahkan jaluran  protin disekeliling sel2 kanser untuk membolihkan antibodi badan menyerang  sel kanser.

Terapi lengkap kebiasaanya mengandungi beberapa supplimen lain seperti enzim,vitamin c,bomalain,sirip jerung dan sebagainya.

Produk2 Vitamin B17 terdiri dari biji aprikot,pil novadalin b17 100 dan 500mg dan terdapat juga dalam bentuk suntikkan.Walaupun produk2 Vitamin B17 ini sebenarnya adalah entiti yang berkesan untuk membunuh sel kanser,namun ia mestilah diambil bersama dengan supplimen2 yang berkaitan untuk membolihkan Leaterile bertindak terhadap sel2 kanser.

Dengan hanya mengambil B17 semata mata tanpa  pengambilan enzim,vitamin C dan beberapa supplimen yang lain tidak akan memberikan kesan yang seperti diharapkan.

Yang keduanya terapi metabolik B17 adalah kaedah yang sangat perlahan dan mesti diambil secara berterusan,Apa tah lagi jika anda tidak membeli pakej lengkap,ini akan memperlahankan lagi tindakbalas B17 terhadap sel kanser.

Inilah “loop hole” yang tidak disedari olih ramai pembeli2 produk vitamin B17.Bagi pengidap2 kanser kronik tahap 4 yang tidak punya banyak ruang waktu  pengambilan Vitamin B17 semata mata adalah sia sia.,melainkan anda menyuntik leaterile dalam kuantiti dos yang sangat tinggi kedalam salurnadi anda.

2. Taheebo Life Tea.

Jika B17 bertindak menghuraikan jaluran protin pada sel kanser,Taheebo pula adalah bersifat merangsang sum sum tulang untuk mengeluarkan lebih banyak antibodi untuk mengimbangi jumlah sel kanser.

Faktor sel kanser tidak dapat dimusnahkan olih antibodi adalah kerana sum sum tulang tidak berupaya untuk mengeluarkan antibodi yang mencukupi.Umpamanya jika jumlah  sel kanser  anda ada kiraan 100,antibodi mestilah dalam keadaan yang sama banyak untuk  membolihkan sel kanser sempat dibunuh sebelum ia membina jaluran protin sebagai sistem pertahanan.

Taheebo amat sesuai untuk mengelakkan bermestasisnya sel kanser kebahagioan lain tubuh,

Olih itu jika anda membeli vitamin B17,anda mesti membeli Taheebo kerana Ia merupakan pasangan yang sangat ideal untuk menghapuskan sel kanser. B17 memecahkan tembok protin dan taheebo berperanan menghasilkan  tentera2 pembunuh sel kanser.

3. Hydrazine sulphate

Teori mengenai penggunaan hydrazine sulphate dan cesium chloride adalah berkisar mengenai membunuh sel kanser dengan menghalang sel kanser dari mendapatkan sumber makananya yang utama iaitu glukosa.

Sel kanser  membina sistem pertahanannya dengan memanafaatkan glukosa yang kita makan samada dalam bentuk gula.nasi dan nutrien2 yang berasal dari buah buahan dan sayuran.Sel kanser membakar glukosa ini dalam keadaan semborono.

Seumpama palam pencucuh kereta yang membakar minyak  secara tidak sempurna yang mengakibatkan enjin kereta menjadi tidak  lancar.Ini menyebabkan anda terpaksa menekan lebih pedal minyak untuk  menambahkan kelajuan kereta.Sisa sisa minyak yang tidak terbakar  sepenuhnya akan menyebabkan penghasilan karbon yang banyak dalam enjin kereta.

Lebihan glukosa yang tidak terbakar ini akan menjadi asid laktik yang kemudiannya diangkut ke hati untuk ditukarkan dalam bentuk glukosaApabila telah ditukarkan dalam bentuk glukose,sekali lagi sel kanser ini akan memanafaatkan glukose ini sebagai makanan dan menghasilkan asid laktik yang banyak.Ini akan meletihkan penderita kanser.

Di sini, fungsi hydrazine zulphate dan cesium cloride,menghalang penukaran asid laktik dalam hati sementara casium cloride menggangu proses dari dalam  kanser dari memonopoli glukose dan seterusnya melemahkan sel kanser.Hydrazine sulphate amat sesuai untuk penderita kanser kronik yang terlantar dan telah diklafikasikan doktor tiada harapan lagi.Inilah cara terakhir yang bolih dicuba untuk menterbalikkan keadaan.

Kaedah terapi alternatif yang lain yang telah ditulis adalah dengan menggunakan suppliment dari semut yang dikenali sebagai IRIDODIALS.Namun testimoni yang saya baca ia bertindak amat perlahan dan kaedah ini kurang diperkatakan olih pakar2 kanser alternatif.

Kaedah lain ialah apa yang dikenali sebagai THE HEALING CODE.Ia adalah kaedah dimana tubuh badan bolih dimanipulasi untuk menyembuhkan sebarang penyakit pada badan.Kaedah ini tidak mustahil untuk mempercayainya kerana pada asasnya sistem tubuh manusia berkemunikasi diantara satu sama lain melalui rembesan2 letrik yang amat seni.Pakar2 perubatan holistik cina dan India telah lama menggunakan kaedah

ini seperti “yoga” dan “tai chi“.

Dalam artikel berikutnya saya ingin berkongsi maklumat mengenai satu kaedah terapi alternatif yang jarang kita baca mengenainya di Malaysia namun ia adalah kaedah terapi yang amat popular dibarat sejak pulohan tahun yang lalu.Ia dinamakan terapi alternatif “PROTOCEL”

Jika anda atau orang tersayang menderita jenis kanser seperti dibawah,anda wajar mencubanya kerana ia adalah kaedah yang paling mudah dan murah berbanding terapi metabolik b17.Tetapi mempunyai kesan yang amat positif setanding dengan terapi metabolik B17.Perhatikan senarai jenis kanser berikut.

PSORIASIS MONONUCLEOSIS PARKINSON VIRAL INFECTION MULTIPLE SCLEROSIS UTERINE CANCER AUTO IMUNE DISORDER THROAT CANCER STOMACH CANCER ENDOMETRIOSIS SARCOMAS OVARIAN CANCER WILMES TUMOR PROSTATE CANCER LUPUS MELANOMA NEUROBLASTOMA LIVER CANCER LEUKEMIA-CHRONIC / LEUKEMIA ACUTE KIDNEY CANCER BLADDER CANCER CERVICAL CANCER COLON CANCER BREAST CANCER ESOPHAGEL CANCER BRAIN CANCER LUPUS LUNG CANCER GLIOBLASTOMA MELANOMA NON HODGKIN’S LYMPHOMA SQUAMOUS CELL CANCER IRRITABLE BOWER SYNDROME ( IBS ) ULCERATIVE COLTIS ( UC ) CROHN’S DESEASE UTERINE CANCER SARCOMAS ESOPHAGEAL CANCER ADENOCARCINOMA CANCER

APAKAH PROTOCEL

Pemenang hadiah Nobel,seorang saintis German Dr Otto Warburg,menyatakan secara khususnya sel sel kanser adalah “anaerobic”,membawa maksud ia tidak bergantung kepada oksigen bebas ( free oxygen ) untuk mendapatkan tenaga.Sebaliknya sel sel sihat adalah bersifat “aerobic”yakni menggunakan oksigen untuk menjana tenaga.

Sebaliknya sel sel kanser bergantung kepada penghasilan glukose untuk menjana tenaga.Inilah dua perbezaan besar diantara sel kanser dan sel sihat.

Namun PROTOCEL bukanlah hasil ciptaan Dr Otto,sebalikanya ia adalah hasil kajian seorang saintis ahli kimia Amerika JIM SHERIDAN.

Kajiannnya bermula sekitar tahun 1950 dan mula diuji kepada haiwan dan manusia sekitar tahun 1985.Ia adalah hasil kerja gigih beliau selama 50 tahun.

Berpandukan penyelidikan Dr Otto mengenai sifat “anaerobic”Jim Sheridan mencipta formula permakanan  untuk memusnahkan sel kanser dengan membiarkan sel sihat tidak terjejas dengan pengambilan “protocel”.

Menurutnya “protocel” bertindak dengan merendahkan voltan pada setiap sel sekitar 10 hingga 15 peratus.

Telah dituliskan diatas bahawa pada asasnya sel sel badan manusia berkemunikasi melalui rembesan2 letrik dan ini tidak terkecuali kepada sel2 kanser.

Protocell melakukan ini dengan menggangu pengeluaran “adenosine triphosphate” ( ATP ) dalam setiap sel.

Olih kerana sel kanser beroperasi dalam voltan yang lebih rendah daripada sel sihat,pengurangan voltan sekitar 10 hingga 15 peratus paras voltan akan menyebabkan sel kanser tadi tidak dapat beroperasi dengan betul.

Sementara sel yang sihat masih bolih beroperasi kerana pengurangan 10-15 peratus tidak memberi impak kepada sel sihat.

Inilah teknik bijak yang menyebabkan sel kanser tidak dapat bertaut dan menyebabkan mereka terurai dan dalam masa yang sama diserang olih antibodi.

Seorang lagi ahli kimia yang mengkaji teori Jim Sheridan.Tony Bell Ph.D menghuraikan seperti berikut.

Voltan dalam setiap sel tubuh manusia beroperasi seperti gam yang memegang antara satu sama lain.Sel sihat akan melekat dalam keadaan yang kuat kerana ia mempunyai voltan yang lebih tinggi. berbanding dengan sel kanser yang melekap secara agak longgar dek kerana voltan rendah yang ada padanya.

( tinggi rendahnya voltan pada sel sihat dan sel kanser adalah kerana faktor “free oxygen” yang ada pada sel sihat sementara sel kanser bergantung kepada glukosa sepenuhnya sebagai sumber voltannya.)

Dalam istilah lain sel kanser berada pada bucu tebing yang memisahkan antara mati dan hidup.Apabila nilai voltan dikurangkan sebanyak 10-15 peratus,sel kanser tadi terus terpisah dari antara satu sama lain dan keadaan ini akan menyebabkan ia dihuraikan olih sistem antibodi badan.

Proses dimana sel kanser ini terhurai dikenali sebagai “lysing” yang memecahkannya sampai ke membran sel tersebut.

lysing cell

Sel sel kanser yang telah mati ini akan dikeluarkan melalui sistem perkumuhan besar dan ia biasanya berbentuk lendir putih atau kekuningan.

Adakalanya pengguna protocell akan mengalami pengeluaran lendir ini melalui kulit,mulut ( kahak )dan hidung ( hingus yang banyak.)Jika ini terjadi ia adalah petanda baik bahawa sel sel kanser dalam badan anda mula mati secara beransur ansur.

Terdapat banyak testimoni yang akan saya paparkan dalam posting akan datang termasuk olih Dr Tony Bell sendiri yang menggunakan protocel kepada saudara lelakinya yang menghidap kanser paru paru.

Sementara itu anda patut membaca mengenai perbincangan positif mengenai mereka yang telah menggunakan “protocel”.Sila klik dan SINI.

FAKTA NUTRISI Distilled Water,
 

Tetrahydroxyquinone, Rhodizonic Acid, Sodium, Potassium, Croconic Acid,Triquinoyl, Pyrocatchol (Anti-Oxidant), Leuconic Acid, Minerals and Trace Elements, Copper (trace) 

TESTIMONI Olih kerana ia mula telah digunakan semenjak tahun 80an dan menjadi popular di Amerika sekitar tahun 2000.Testimoni yang akan dipaparkan adalah dari pesakit kanser dari Amerika.

Testimoni 1 – Kanser paru paru bermestasis ke otak

Dr Tony Bell adalah induvidu yang menggunakan prototocel keatas adiknya pada tahun 1989. Adik beliau telah didiagnos mengidap kanser paru2 jenis  NSCLC.

Malah para doktornya telah membuat pembedahan dan mengeluarkan sebelah dari paru2nya. Namun selepas itu doktor2 mendapati kanser telah pun merebak kesebelah satu lagi paru parunya.

Selepas diserang stroke doktor telah menghantarnya  pulang dan mereka memberinya 2 bulan untuk hidup. Dimasa inilah adik beliau mendengar mengenai PROTOCEL dan meminta abangnya Dr Tony Bell untuk mendapatkannya.

Dr Bell dengan hati yang tidak menyakini mengenai protocel ini mampu menyembuhkan penyakit kanser adiknya berjaya mendapatkannya dan memberitahu pada adiknya “anda bolih mencubanya kerana ia hanya dietry dan tidak membahayakan”.

Selepas menggunakanya selama 7 bulan dan melakukan beberapa imbasan para doktor tidak menjumpai sebarang sel kanser dalam paru paru dan otaknya. Frank hidup bebas kanser pada bulan bulan berikutnya sehingga 6 bulan kemudian beliau diserang sakit jantung.Beliau mati bukan kerana kanser.

Testimoni 2 – Kanser buah pinggang

Gunther berusia 86 tahun diuji positif kanser pada tahun 1997 pada masa itu berusia 80 tahun.Para doktor memberitahunya pembedahan tidak dapat dilakukan keatas buah pinggang dan mencadangkan membuang buah pinggang yang ada tumor tersebut.

Beliau telah membuat banyak penyelidikkan dengan menghubungi ramai pesakit yang menghadapi satiuasi yang sama dan kesemuanya telah dibuang buah pinggang namun sel kanser telah bermestasis kebahagian lain tubuh.

Namun bab yang mengujakan  beliau ialah kesemua mereka telah sembuh sepenuhnya dengan menggunakan “protocel”. Pada saat ini beliau telah mula menggunakan “protocel”. Pada masa yang sama beliau masih berusha untuk mencuba mencari hospital2 yang bolih merawat kansernya tanpa membuang buah pinggangnya.

Beliau pergi menemui seorang doktor pakar di Germany yang juga mencadangkan buah pinggangnya dibuang.Beliau akur akhirnya dan membuat temujanji pembedahan dengan doktor pakar di German.

Dalam saat menanti waktu temujanji pembedahan ,beliau menerima berita ada sebuah hospital di Amerika yang mempunyai kepakaran tinggi mengenai kanser buah pinggang.Beliau membatalkan pembedahannya di Gemany dan pulang ke Amerika  dan menuju ke Cleveland Clinic.

Malangnya setelah dibuat imbasan doktor pakar yang terbaik mengenai kanser buah pinggang juga memberitahu bahawa beliau mempunyai kanser jenis”renel cell” dan mencadangkan pembedahan membuang buah pinggang.

Tiga hari sebelum temujanji untuk pembedahan,beliau pergi ke klinik untuk membuat pemeriksaan persediaan untuk pembedahan.Dia memberitahu doktor dia merasa lebih sihat sekarang dan doktor membenarkannya untuk menangguhkan pembedahan.

Begitulah seterusnya setelah berulangkali membatalkan temujanji pembedahan dan pada bulan Disember CT scan telah menunjukkan tumor telah tiada dalam buah pinggangnya. Beliau terus menggunakan protocel untuk 2 tahun berikutnya dan membuat pemeriksaan berkala pada buah pinggangnya.

Sehingga pada satu ketika beliau tidak lagi pergi membuat pemeriksaan dan berhenti mengambil protocel. Pada bulan Disember 2000 beliau telah diserang olih demam yang teruk dan doktornya telah membuat imbasan semula keatas buah pinggangnya namun tiada tumor atau sel kanser dijumpai.

Gunther tika ini berusia 87 tahun dan masih sihat dan telah mengembara seluruh dunia.Tiada siapa yang menyangka beliau satu ketika dahulu pernah menderita kanser buah pinggang dan tidak melalui rawatan pembedahan dan kimoterapi.Beliau hanya menggunakan protocel.

Testimoni 3- Kanser Pengkerias

Kanser pengkerias adalah kanser yang sangat merbahaya.Bill 69 tahun adalah penderita kanser pengkerias telah sembuh sepenuhnya dengan hanya mengambil protocel.

Beliau telah dikesan mempunyai kanser pengkerias pada tahun 1988  dan doktor memberikan masa 6 bulan sahaja untuk hidup.

Apa yang mengujakan beliau memberitahu tidak mengambil sebarang ubat dan supplimen lain sepanjang masa menderita kanser pengkerias ini. Beliau hanya ambil protocel.Selepas 15 tahun beliau masih lagi hidup sihat tanpa kanser.

Kanser Otak Kanak Kanak

Nicki adalah kanak2 perempuan yang berusia 8 tahun dan beliau kini menjalani kehiupan yang normal. Namun 3 tahun yang lepas semasa berusia 4 tahun pada tahun 2000 Nicki mengalami demam dan kekejangan otot ( grand mal seizure ).

Beliau dikejarkan ke wad kecemasan hospital pada sautu hari apabila secara tiba2 dan CT scan dlakukan dan doktor melakukan pembedahan segera dengan mengeluarkan lebihan cecair dari otaknya ( hydrocephalus ).

Selepas ujian biopsy doktor mengesahkan Nicki mempunyai sejenis tumor yang membesar secara perlahan.Lapuran lengkap biopsy menunjukkan Nicki mengalami kanser otak jenis “low grade astrocyoma “peringkat 1 menuju 2 yang terletak pada bahagian “basal ganglia dan thalamus”.

Doktor mengesyaki tumor tersebut telah membesar sehingga menekan kebahagian “ventricle” otak Nicki. Ini yang menyebabkan kekejangan dan “hydrocephalus”pada beliau.

Olih kerana tumor Nicki berbentuk seperti “sesungut sotong” yang menyelinap kecelah2 tisu otak,maka doktor berpendapat kaedah pembedahan adalah mustahil.Beliau juga terlalu muda untuk menjalani rawatan kaedah kimoterapi.

Ibu Nicki,Vicki,telah diyakinkan olih para doktor untuk menjalani kaedah rawatan kimoterapi khas yang mempunyai raputasi yang baik pada kes2 yang lepas. Doktor juga mengatakan bahawa melalui kaedah itu mereka menjangkakan umur Nicki bolih dilanjutkan sehingga 5 tahun lagi berbanding jika tiada rawatan diberikan.

Sautu kamajuan yang bolih dibanggakan. (Namun pada ibu Nicki berita itu tidak memberangsangkannya.)Jenis kimoterapi yang dicadangkan ialah “procrbazine,vincristine dan CCNU.

Mengikut ibu Nicki,membiarkan Nicki melalui kaedah kimoterapi merupakan sautu tidak dapat diterima. Dadah kimo itu dalam bentuk kapsul namun Nicki menghadapi masaalah apabila hendak menelannya kerana saiznya yang besar.Mereka terpaksa menonggengkannya untuk membolihkan dadah itu masuk keperut akibatnya Nicki batuk dan adakalanya muntah disertai darah.

Walaupun ibu Nicki sedih melihat keadaan anaknya namun beliau terpaksa untuk meneruskannya selama 10 bulan lagi demi kebaikkan anaknya. Adakalanya mereka terpaksa membuka  kapsul kimo dan dicampurkan beserta dengan makanan2 yang manis namun ini mendatangkan masaalah lain pula sehingga paramedik terpaksa dipanggil dan mereka menyuntik Nicki dengan “Benadryl”.

Selepas 10 bulan menjalani rawatan kimo,tumor pada otak Nicki masih tidak berubah dan saiz tumor masih berada tahap yang sama.

Selepas doktor menyedari Nicki sukar untuk mengambil pil kimo dengan cara dibuka kapsulnya,doktor bercadang mengubah kaedah kimoterapi yang lain.Protokol ini dinamakan “vincristine” dan “carboplaten”

Namun kaedah kimoterapi ini memberi kesan yang amat teruk sehingga ibunya terpaksa memberhentikan pengambilannya selepas 3 kali rawatan. Bilangan  darah Nicki jatuh secara mendadak sehingga memerlukan peambahan darah.

Ibu Nicki berpendapat  kaedah kimo baru ini sebenarnya membunuh Nicki secara perlahan. Ibu Nicki nekad membawa pulang Nicki kerana rawatan hospital tidak mendatangkan keputusan yang baik sehingga saiz tumor tidak juga berubah.

Vicki telah membaca mengenai Protocel dan beliau mula memberikan Nicki dengan Protocel.Ia adalah pada bulan september 2001,ketika itu Nicki berusia 5 tahun. Memberikan Nicki minum Protocel adalah mudah.

Beliau hanya tuangkan 1/4 sudu teh dicampur dalam jus buah2an. Selepas 2  bulan pengambilan Protocel,Nicky telah dibawa untuk membuat ujian “ct scan”. 1 tahun sebelum itu saiz tumor pada Nicki ialah 7cm x 3.5cm x 2.5cm. Selepas pengambilan Protocel selama 2 bulan saiz tumor adalah 65cm x 3.0.Ini adalah kali pertama saiz tumor susut semenjak beliau mula menjalani rawatan.

Ujian MRI berikutnya menunjukkan tiada apa2 perubahan pada saiz tumor. Pada bulan Oktober 2002,satu lagi ujian MRI dilakukan.Pada kali ini ukuran tumor Nicki ialah 5.4cm x 3.0 cm.

Pakar bedah yang memeriksa keadaan tumor Nicki memberitahunya “teruskan apa yang sedang anda lakukan”. Keadaan Nicki kembali normal semenjak beliau mula mengambil Protocel.

Dia tidak lagi mengalami kesan2 sampingan rawatan kimoterapi dan kesan tindakbalas kanser  yang biasa beliau alami semasa mengambil pil2 kimoterapi.Namun kesan kemusnahan “”neurological” masih lagi kekal tanpa apa2 perubahan.

Jun 2004,Nicki mula pergi ke sekolah dan bermain bersama rakan2.Beliau mengalami kesan2 “lysing” ( kemusnahan sel kaser )Ujian MRI menunjukkan keadaan tumor yang stabil,ia kelihatn berubah menjadi tumor jenis “benign”. Nicky kini berada dalam darjah 2,dan mampu bersaing dengan murid2 lain seolah2 bilau tidak menghidap kanser.

Ibu Nicki mendakwa semasa doktor ingin mencuba kaedah kimoterapi terbaharu dulu,doktor memberithunya bahawa adalah dadah kimo terkemuka yang telah memberikan keputusan yang baik kepada pengguna2 sebelum Nicki.

Namun pencarian di internet menunjukkan dadah tersebut telah berusia 30 tahun dan mempunyai kesan2 sampingan yang teruk dan tidak mendatangkan apa2 kebaikkan.

Nicki memahami masaalah yang dihadapi olih penghidap2 kanser yang kebingungan diantara kaedah rawatan hospoital dengan kaedah alternatif terutamanya walaupun mereka sebenarnya telah membaca mengenai Protocel.

Vicki berkata “Saya telah diberitahu mengenai Protocel olih seseorang semenjak dari mula anaknya disahkan menghidap kanser.Namun pada masa itu saya tidak mempercayainya dan tidak akan mencubanya.

Dan saya lebih mempercayai apa yang doktor beritahu saya mengenai kaedah rawatan hospital. Sekarang beliau berasa sangat bertuah megetahui mengenai Protocel dan memberitahu penghidap2 kanser lain untuk mencuba Protocel.

Nota Tambahan.

Tumor dalam bahagian badan kebiasaanya akan hilang terus dalam jangkamasa pengguaan berterusan Protocel temasuklah tumor pada otak.Namun jika keadaan tumor dalam otak sangat besar,ia akan mengecil pada sautu titik dan berhenti membesar.

Nasihat saya ialah teruskan pengambilan Protocel untuk mengelakkan ia benar2 berhenti membesar lagi.Jika ia selamat untuk dibedah dan mengeluarkannya maka ia bolih dilakukan dan selepas itu teruskan dengan pengambilan Protocel sehingga 6 bulan  ke 1 tahun untuk memastikan ia benar telah pulih.

Protocel adalah selamat untuk diambil olih semua jenis peringkat umur.

2 thoughts on “PROTOCEL DAN KANSER”

  1. I have been browsing google for an E-book about this. If anyone here knows where i can find it, please reply to this comment

Comments are closed.