VITAMIN B17 DAN KANSER ( 2 )

BIJI APRIKOT / VITAMIN B17 /LITERIL

180px-Turkey.Pasa_Baglari005240px-Apricots250px-Apricot_and_cross_section

Seorang profesor perubatan Argentina berkata “Jika anda adalah pengidap kanser,dan doktor megatakan kepada anda tiada apa lagi yang bolih mereka lakukan,maka hendaklah anda memakan biji aprikot sebanyak mungkin”

Sebelum kita pergi dengan lebih jayh lagi memperkatakan mengenai pertentangan pendapat mengenai kemujarapan bii aprikot melawan tumor / kanser,kita perlu mengenali beberapa istilah kimia yang berkaitan dengan biji aprikot

Vitamin b17 juga dikenali sebagai leaterile.Keujudan vitamin b17 sebenarnay tidak diiktiraf olih Institiut Perubatan Amerika.Walaubagaimanapun mereka mengetahui keujudan leaterile.Pengkaji mengenai vitamin b17 mempertahankan apa yang dikatakan vitamin b17 bahawa ia menyamai seperti buah “grandberies” yang kaya dengan vitamin b12 yang diiktiraf olih FDA.

Enzim “trypsin” dan “chemotrypsin” adalah merupakan salah satu dari berjenis jenis enzim yang terdapat dalam tubuh manusia dimana fungsi utamanya ialah untuk mencerna protin.

HYDROGEN Cynide ( HCN ) – Ialah komponen yang terdapat didalam biji aprikot. dan menjadi racun kepada sel kanser apabila ia bertindakbalas dengan GLOCOSIDES yang hanya ada pada sel kanser.

BENZALDEHYDE – Dihasilkan bila b17 bertindakbalas dengan glucosides yang hanya terdapat pada sel2 kanser

Rodhanese – Enzim pada sel sihat.Ia akan meneutralkan leaterile dalam badan  menukarkannya kepada makanan yang memberi tenaga.

GLUKOSIDES – Gula dalam sel kanser

Trophoblasts – Sel kanser

Biji aprikot telah diketahui sejak zaman dahulu lagi mempunyai khasiat yang menyembuhkan atau penampan kepada kebanyakkan penyakit yang  dihidapi manusia.Ia bukan sahaja menjadi makanan kelaziman manusia bahkan haiwan liar terlebih dahulu mengetahui tentang kemujarapannya dari serangan penyakit..Bahkan manusia mempelajarinya dari haiwan tentang kebaikan biji aprikot ini.

Jika anda sesat didalam hutan dan ingin memakan dedaun dan buah didalam hutan yang anda tidak pernah tahu,perhatikanlah kepada burung2 dan haiwan yang melata.

Sejak beribu tahun manusia bagaimana untuk memanafaatkan komponen2 pada pokok aprikot.Aprikot bukan dimakan sekadar buahnya tetapi biji,daun dan akarnya dijadikan sumber untuk merawat pelbagai jenis penyakit.Ahli sains dari seluruh dunia telah membuat pelbagai uji kaji terhadap pokok aprikot terutamanya buahnya.Dan mereka merumuskan aprikot mempunyai salah satu unsur yang sangat berkesan untuk mencegah kanser.

Ia dinamakan B17 dikenali juga sebagai leaterile atau amigdalina yang secara rasminya ditemui olih DR Ernst T Krebs Jr.

Jika anda merujuk kepada tulisan dilaman web anda akan temui banyak penulisan mengenai vitamin B17 yang amat berkesan untuk mencegah pembiakkan tumor atau kanser.Dan buah aprikot dikatakan mempunyai kandungan vitamin B17 yang terbanyak berbanding buah2an lain didunia.

Tetapi ramai dikalangan kita terutamanaya di Malaysia yang tidak mengetahuinya sedangkan dibarat terutamanya di Amerika Syarikat buah aprikot menjadi makanan kesihatan harian yang dijual dipusat membeli belah dan difarmasi ia dijual dalam bentuk bijinya dan pil walaupun mendapat tentangan dari kerajaan.

Di beritakan sejak penemuan vitamin B17 dalam buah aprikot,ia mendapat tentangan hebat dari pengeluar2 ubat moden,hospital2 dan pihak insuran terhadap kenyataan bahawa ia amat berkesan untuk mencegah kanser.Ini disebabkan buah aprikot tidak bolih dipatenkan dan ia merugikan pihak pengeluar ubat dan syarikat2 insuran.Kerana tiada siapa yang ingin membeli insuran perubatan yang berkaitan kanser yangpremiumnya amat mahal.

Apa lagi jika pihak berkuasa perubatan ( FDA) mengesahkan DENGAN MEMAKAN 7 BUTIR BIJI APRIKOT SEHARI ADALAH MUSTAHIL KANSER DAPAT MEMBIAK DIDALAM BADAN ANDA.

Tetapi inilah kenyataan yang ditulis olih ahli2 sains yang membuat penyelidikkan mengenai vitamin B17.Malangnya konspirasi ini telah diguna pakai diseluruh dunia yang menyebut doktor adalah dilarang untuk menskripsi Amigdalina juga dikenali sebagai vitamin B17 dan leaterile kepada pesakit kanser walaupun mereka mengetahuinya kerana terikat dengan etika perubatan yang diselaraskan diseluruh dunia.

Anda mungkin terkejut sekiranya saya mengatakan ubi kayu mempunyai jumlah vitamin B17 yang menyamai buah aprikot..Persoalannya tetap sama.Bolihkah mana2 pihak mematenkan ubi kayu.Kenapakah kita jarang mendengar orang2 kita dahulu kala yang mati kerana kanser.Adakah kerana mereka memakan buah aprikot?.Sebenarnay mereka banyak memakan ulaman dan makanan2 dari dalam hutan terutamanya dalam bentuk kekacang dan biji2an yang baru kini dikenali sebagai Vitamin B17.

Penyakit kanser hanya banyak diperkatakan orang sejak 1970an atau 80an hingga kini kerana pada waktu ini  kita disuakan dengan konsep makanan segera yang dipelupori olih syarikat2 makanan segera dari Amerika.Adalah dianggarkan di Amerika Syarikat setiap 10 orang ,3 darinya adalah pengidap kanser.Dan sehingga kini lebihn banayak jenis makanan segera dihasilkan tanpa mengambilkira bahan2 beracun yang diguna pakai untuk memprosesnya.

Jika kita melihat iklan di kaca tv,yang memaparkan seorang ibu yang pulang lewat dari tempat kerja membeli makanan dari restoran segera untuk dijadikan hidangan malam keluarganya.

Tahukah anda memakan daging yang dipanaskan secara berlebihan akan menyebabkan enzim pencernaan semulajadi yang terdapat dalam daging akan terhurai,dan ini menyebabkan badan akan badan terpaksa mengerahkan enzim trypsin dan chemotrypsin untuk mencernakan protin  daging.Ini akan menyebabkan sel2 kanser dalam badan diabaikan.

Ini tidak bermakna anda tidak bolih makan daging yang dimasak sepenuhnya,tetapi anda perlu mengambil sumber makanan lain yang mempunyai keupayaan untuk memusnahkan sel kanser.Buah aprikot adalah yang terbaik.Anda juga perlu mengambil lebih sayur2an hijau,ulaman,jus nenas,apel hijau atau anggur untuk memperteguhkan imun system anda untuk menghadapi kanser.Tetapi apabila anda sudah didaignoskan dan disahkan mempunyai tumor,samada benign atau malignan,makanan2 lain yang berunsur pemangkin kepada sel kanser mesti dihindari.

Kebiasaanya apabila anda sudah disahkan mempunyai tumor atau kanser,anda biasanya ditawarkan dengan beberapa kaedah perubatan olih pihak hospital.Anda perlulah bersedia dengan sejumlah wang  simpanan jika anda tidak mempunyai insuran kesihatn.Jika anda tidak mampu pastikan waris anda mengutip derma untuk membiayai kos perubatan yang amat mahal.Biasanya doktor akan menawarkan pada anda untuk melakukan  pembedahan untuk membuang tumor yang jika dilakukan dihospital swasta akan menelan kos pulohan ribu ringgit.Sebagai balasan doktor akan menawarkan 50/50 untuk pembedahan itu berjaya atau memanjangkan sedikit hayat anda dari 5 ke 8 tahun.

FIKIRKANLAH.

Sementara perubatan kimoterapi akan juga akan menyebabkan wang simpanan  anda kering dan ia sebenarnya tidak mempunyai rekod yang cemerlang untuk dibuktikan terutamanya jenis kanser kronik.Kimoterapi juga memakan belanja yang besar mengikut tahap kanser anda.Ia bisa sahaja mencecah Rm5000 untuk sekali rawatan dihospital swasta.

Ia ibarat memasukkan racun lalang kedalam tubuh anda .Ia membakar sel kanser anda dan sel2 yang sihat yang bersebelahan bahkan ia membuat suatu perkara  yang amat malang kepada sistem imun badan anda yang amat2 diperlukan untuk melawan saki baki sel kanser dan virus2 lain yang selama ini pasif kerana kehadiran imun sistem.Ini termasuklah penyakit2 ringan yang kebiasaanya dapat ditanggani dengan mudah olih sistem imun seperti demam,batuk dan selsema.

Jika anda sedang menjalani rawatan kimoterapi,dan jika anda demam sekalipun,biasanya akan mendapat rawatan kecemasan kerana para doktor mengetahui anda berada dalam risiko yang sangat tinggi kerana imun system telah termusnah akibat kimoterapi dan ia bolih membawa implikasi yang amat buruk sekiranya virus menjangkiti ke bahagian organ2 yang penting sperti paru paru.

Kimoterapi juga tidak memberi jaminan yang sel kanser  anda telahmusnah seratus peratus.Disegi saintifik sebahagian kecil sel2 kanser yang terurai hasil kimoterapi akan beredar dalam saluran darah dan mencari lokasi pembiakkan yang baru.Kita biasa mendengar pesakit2 kanser yang telah menjalani rawatan kimoterapi hanya bertahan untuk beberapa tahun.

kanser bolih sembuh  jika pada peringkat awal dikesan terus diberikan suntikkan atau pil vitamin B17  yang sememangnya diketahui mampu melawan kanser.

Apakah imunisasi.

Tugas sistem imun adalah untuk melindungi badan dari dicerobohi olih virus dan bakteria yang bolih membahayakan badan.

Ia sentiasa dalam keadaan siap sedia mengesan seperti radar sebarang kehadiran unsur2 yang membahayakan badan.

Bahkan sebarang aktiviti sel yang tidak normal adalah termasuk dalam ruang lingkup tugasnya.Ia mesti dihapuskan.

Kita biasa mendengar apabila doktor membuat pemindahan organ,tempoh 24 jam dari saat pemasangan organ baru adalah

kritikal kerana jika imun system berjaya mengesan sesuatu yang bercanggah dengan maklumat yang disimpan ia akan segera menyerang organ baru tersebut.Inilah keunikkan dan kehebatan imun system.

Terdapat 2 jenis imun sistem yang asas yang dipanggil “INNATE” dan “ADAPTIVE”

“INNATE” akan melancarkan serangan secara tiba tiba jika ada sebarang gangguan atau pencerobohan kepada sistem badan.

Manakala “ADAPTIVE” akan mengambil sedikit masa dan biasanya memberi amaran kepada mikrob2 yang menceroboh.

INNATE” adalah pertahanan hadapan kepada sistyem badan.Didal “innate” terdapat 3 unsur penting yang berperanan

1.CYTOKINES – Ia adalah sistem pesanan kimia yang berkomunikasi dengan sistem sel imun dan menyelaraskan tindakbalas imunisasi.

2.Natural killer cell ( NK ).Sel darah putih ( WBC ) yang mengenalpasti dan memusnahkan sel2 yang tidak normal dengan menyuntik bahan kimia yang dinamakan “granules” kedalam sel yang tidak normal lalu menyebabkan sel itu berkecai.

3.MACROPHAGES -Sel darah putih ( WBC yang berperanan untuk menghadam bakteria dan bahan buangan sel.

Luangkan masa anda menonton video berikut untuk anda memahami dengan lebih lanjut mengenai B17 dan seterusnya membuat pilihan kaedah rawatan alternatif  yang anda perlukan untuk merawat penyakit yang amat merbahaya ini.Atau anda bolih terus menonton termuramah  dengan  Edward Griffin penulis  buku mengenai Aprikot dan Vitamin B17.

Berikut adalah cara mengambil B17 seperti yang disyorkan olih pakar.Jika anda belum mengidap kanser anda tentunya ingin menghindari sel kanser dari tubuh anda.Kunyah 7 atau 10 biji aparikot setiap hari.Mulakan dengan satu atau dua biji sehari dan tambah jumlahnya secara berangsur angsur.


Jika anda telah pun mempunyai sel kanser yang sedang membiak,anda sebenarnya memerlukan Vitamin B17 yang telah diekstrak dalam bentuk cecair yag dikenali sebagai LATERIL.Tubuh anda perlu disuntik dengan sekurang kurangnya 9 gram literil setiap hari selama sekurag kurangnya 21 hari.

Disamping anda perlu mengunyah 6 biji aprikot setiap jam.Biji aprikot perlu diambil dalam kuantiti yang rendah dahulu sekurang kurangnya 2 biji dan seterusnya menambah jumlahnya sehingga mencapai 6 biji setiap jam.Atau anda bolih juga menelan 18 Biji  B17 dalam bentuk pil 500mg sehari dan mengunyah 6 butir biji aprikot.


Mengambil nenas sebagai suppliment adalah

digalakkan kerana enzim pada buah nenas menjadi pemangkin kepada keberkesanan vitamin B17.Disamping itu anda digalakkan mengambil  dos yang rendah vitamin c iaitu lebih kurang 500 – 1000mg dan seterusnya ke

10000 ke 25000mg sehari.Memulakan pengambilan dosage yang rendah dahulu adalah penting untuk menghindari tubuh anda dari mengalami simton simpton keracunan seperti pening kepala,cirit berit dan kekeringan.

Dengan memulakan dengan dos yang redah,anda sebenarnya menyahkan toksid dalam badan supaya anda tidak mengalami simtom2 diatas.


Sekiranya anda telah menjalani rawatan kimo terapi atau rawatan laser yang memusnahkan sistem pertahan badananda perlu mendapatkan produk AHCC (Active HexoseCorrelated Compound) untuk membina semula sistem pertahanan badan bagi membantu melawan pembiakkan selkanser yang baru sementara vitamin B17 memusnahkan sel kanser yang lama.


70 peratus sebab kanser membiak dalam tubuh kita adalah berpunca dari apa yang kita suapkan kedalam mulut kita.Diet yang salah akan mengujudkan satu batas dalam badan kita yang akan menjadi tempat membiaknya sel2 kulat.


Apabila agen2 kanser ini bertindakbalas dengan badan sistem penampan badan tidak mampu untuk memusnahkanya lalu terjadilah kanser.Anda perlu membaca dari laman web ini untuk mengetahui apa yang perlu dielakkan dalam diet harian anda kerana semasa menjalani terapi b17 anda seharusnya mengelakkan dari mengambil makanan2 yang berunsur kulat untuk tidak memberi senjata tambahan kepada sel kanser.


Adalah amat penting anda memahami apa yang perlu diambil kerana sahabat saya yang mengidap kanser  tahap 4 doktornya mengatakan “anda bolih makan apa sahaja makanan yang anda suka”.Mungkin doktor berkenaan berasa kasihan kepada sahabat saya ini yang sebelum ini telah diberikan

“tarikh ajal” beliau selama 6 bulan,tetapi tarikh itu telah luput kerana dia masih bernafas hingga kini ( 3 tahun ).

secara relatifnya diet pengidap kanser terbahagi kepada 4 kategori.

1.makanan yang memberi tenaga / atau tenaga tambahan kepada sel kanser atau mikrob yang membiak dalam badan anda.


Antaranya gula proses,coklat,aiskrim sebagainya. 2.makanan yang menyebabkan kanser,secara amnya ialah makanan segera seperti burger.

3.makanan yang mengangGu terapi kanser anda dan menjadikan terapi anda tidak berguna.Antarnyai alah tembakau,caffene,alkohol dan klorin.

4.makanan yang menganggu sistem pertahanan badan anda dari melawan sel kanser.Antaranya ialah semua jenis daging yang dimasak berlebihan.


Seperti yang diterangkan diatas daging yang dipanaskan secara maksima akan menyebabkan agen pencernaan semulajadi dalam daging

akan mati dan sistem badan anda akan menghantar trypsin untuk mencerna daging,suatu arahan yang buruk.


Trypsin bukan agen pencernaan. 5.makanan yang mengandungi zat yang

membunuh sel kanser atau menghalang pembiakannya,seperti angur

unggu,apel hijau,buah beri ( yang dimakan dengan bijinya sekali)jus

nenas,sayur brokoli,bayam dan kebanyakkan jenis ulam.


Perhatikan betul2,hanya ambil makanan yang membantu membunuh dan

menghalang pembiakan sel kanser.Sayur2an dan ulaman  sebolih bolihnya

elakkan dari memanaskannya secara berlebihan kerana ini akan

menyebabkan enzimnya terurai.Umpamanya sayur brokoli adalah digalakkan

untuk memakannya dalam keadaan mentah. Artikel ini adalah berkaitan

dengan terapi B17 dan diet yang dicadangkan adalah berkisar dengan

terapi B17.


Adakalanya anda perlu melihat jenis terapi yang anda sedang

lakukan.Dalam ertikata lain sebagai contoh,mengikut terapi b17 atau

jika anda tidak mengidap kanser,buah anggur unggu adalah agen pembasmi kanser yang baik,tetapi ia akan menjadi sebaliknya iaitu membantu sel kanser membiak jika diambil dengan terapi atau perubatan yang

lain.Seolah olah ubat yang anda ambil membunuh enzim pembasmi kanser dalam anggur dan menukarkannya kepada makanan untuk sel kanser.


Buah buahan yang anda makan sebaik baiknya dimakan dalam bentuk yang asli tanpa dijuskan lebih2 lagi pengisar moden sekarang menapis hampas buah buahan yang mempunyai agen pembasmi kanser yang tinggi terutamanya bijinya.Adakalanya kita menambah gula dan perasa tiruan yang sememangnya buruk untuk kesihatan.Ingat,anda perlu berpuasa dari tabiat makanan kebiasaan anda semasa menjalani terapi b17.


Adakalanya pesakit kanser yang teruk tidak berupaya untuk makan makanan yang tidak bermasak kerana sistem penghadaman yang lemah.Makanan yang dimasak adalah lebih mudah dihadamkan.Untuk kes2 seperti ini,ia

bukanlah penghujung dunia anda.Anda dicadangkan untuk melayari ke website ini untuk mengetahui keperluan anda.

Cuba dapatkan pil “barley power” kerana ia amat sesuai untuk semua jenis terapi kanser kerana ia mengandungi hampir semua enzim terbaik untuk kanser.


Saya tidak pasti samaada ia bolih didapati di farmasi tempatan namun anda bolih dapatkan terus dari pengeluarnya disini.Ambil sekurang kurangnya 21 biji sehari.

Perhatikan apa yang anda minum untuk

penghilang dahaga.Elakkan meminum air yang mempunyai klorin atau minuman yang diproses dengan menggunakan air yang mengandungi

klorin.Sesetengah air mineral yang dijual dipasaran tidak melebelkan yang ia tidak mempunyai klorin,olih itu baca lebel untuk kepastian.

Atau anda bolih dapatkan dari saya dimana ianya telah disahkan 100

peratus tidak mempunyai klorin dan didihkan untuk membasmi

bakteria.


Klorin memusnahkan apa yang dipanggil “phytonutrients” dan nutrin nutrin lain dan seterusnya memusnahkan makanan yang anda makan semasa ianya diproses.Kerosakan pada makanan yang anda ambil adalah kekal dan zat2 tidak dapat diselamatkan.Umpama anda membakar kertas  ia akan bertukar menjadi karbon dan tidak mungkin diproses untuk menjadi kertas semula.


Ambil sayur sayuran yang dikenalpasti sebagai anti kanser seperti brokoli,bayam,bawang,kobis,semua jenis ulam berdaun hijau,kacan peas hijau segar,timun dan sayuran kekacang.Dari kesemua sayuran ulaman berdaun hijau adalah yang terbaik.Pastikan anda kerap memakannya.


Elakkan mengambil produk soya seperti kicap,sos tiram,air soya,tauhu terutamanya yang dicampur dengan bahan2 anti pereputan dan gula.Jangan ambil sebarang makanan yang dibuat dengan menggunakan serbuk penaik atau yeast.Ia amat buruk untuk pengidap kanser.Semua jenis daging adalah dikategorikan sebagai pemangkin kepada pembiakkan kanser.


Ikan masin,jeruk dan makanan segera dalam tin seperti sardin akan memburukkan lagi keadaan kanser anda.Jika anda ingin minum susu,dapatkan susu kambing segar yang bolih didapati dipasaran.Tahan diri anda dari mengambil semua jenis produk tenusu.

Semua jenis gula2 yang diproses adalah tidak baik bukan sahaja kepada orang sihat bahkan pengidap knser akan mengalami mimpi buruk jika mengambil gula2.Satu sebab yang nyata ialah gula adalah makanan utama kulat dan sel kanser.Ia mendorong vitamin c dan oksigen ke sel kanser anda dan ini menyebabkan sel kanser menjadi kuat.


Ingat’ anda berada dalam satiuasi peperangan dengan kanser olih itu jangan berikan kelebihan kepada mereka dengan memberi zat2 penting kepada musuh anda.Madu adalah juga gula kerana ia mengandungi 38 %

fruktos dan 31 % glukos dan ini disukai oleh sel kanser 

namun berita baiknya ia juga kaya dengan penolik antioksidan yang baik untuk melawan

sel kanser.Namun ia bolih diambil dalam sukatan yang minima


2 thoughts on “VITAMIN B17 DAN KANSER ( 2 )”

 1. Saya mula mempromosi vitamin B17 sejak dua setengah tahun yang lampau dan telah menjual pelbagai jenis produk vitamin B17 dari biji aprikot sehinggalah ke jenis injection yang dikenali sebagai leaterile.
  Dan saya mengikuti perkembangan pengguna Vitamin B17 dengan mengekalkan perhubungan.Dengan kaedah ini saya mengumpulkan beberap info penting untuk memahami dan cuba untuk mencari jawapan kenapa vitamin B17 memberi tindakbalas positif kepada sesetengah pengguna berbanding pengguna yang lain.
  Dari situ saya membuat rumusan bahawa vitamin B17
  1.hanya sesuai untuk jenis2 kanser tertentu.
  2.vitamin B17 hanya memberi impak positif kepada tahao2 kanser tertentu.
  3.Vitamin B17 harus digunakan bersama protokol lengkap.
  4.Kos vitamin B17 amat tinggi untuk digunakan secara berterusan.
  Lantaran itu saya terus mencari alternatif lain yang mampu dibeli olih penderita kanser dan mempunyai reputasi yang setanding dengan vitamin B17.
  Tdak ramai orang yang mampu mengikuti protokol lengkap vitamin B17 kerana pelbagai faktor

  Sehinggalah saya menemui protocel dan memdapatkan beberapa info penting mengenai keberkesanannya,
  Saya mendapat testimoni yang positif baru2 ini dari penghidap kanser payudara yang te;ah mengmalkanya selama 2 minggu,Saya mencadangkan anda menggunakan protocel.
  Gunakannya selama 1 bulan untuk melihat tindakbalas positif.Baca mengenainya dari laman web ini.

Leave a Reply