browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

CARA MENGAMBIL BIJI APRIKOT

Merawat dan mencegah cancer


1.Mulakan dengan memakan sepotong buah betik atau Nenas, selepas 15_ 30 minit , minum (15 _20 Biji Apricot di blender dengan ½ biji Appel + 2 gelas air mineral ) tanpa gula. Mula pengambilan seawal jam 4 Pagi. Merupakan waktu yang paling lemah bagi sistem pertahanan sel kanser.


2. Mulakan dengan memakan sepotong buah betik atau Nenas, selepas 15_ 30 minit , minum (15 _20 Biji Apricot di blender dengan ½ biji Appel + 2 gelas air mineral ) tanpa gula. Mula pengambilan seterusnya jam 8.00 pagi.


3. Mulakan dengan memakan sepotong buah betik atau Nenas, selepas 15_ 30 minit , minum (15 _20 Biji Apricot di blender dengan ½ biji Appel + 2 gelas air mineral ) tanpa gula. Mula pengambilan seterusnya jam 12.00 Tengahari.


4. Mulakan dengan memakan sepotong buah betik atau Nenas, selepas 15_ 30 minit , minum (15 _20 Biji Apricot di blender dengan ½ biji Appel + 2 gelas air mineral ) tanpa gula. Mula pengambilan seterusnya jam 4.00 petang.


5. Mulakan dengan memakan sepotong buah betik atau Nenas, selepas 15_ 30 minit , minum (15 _20 Biji Apricot di blender dengan ½ biji Appel + 2 gelas air mineral ) tanpa gula. Mula pengambilan seterusnya jam 8.00 malam.


6. Mulakan dengan memakan sepotong buah betik atau Nenas, selepas 15_ 30 minit , minum (15 _20 Biji Apricot di blender dengan ½ biji Appel + 2 gelas air mineral ) tanpa gula. Mula pengambilan seterusnya jam 12.00 malam.


Untuk mereka yang telah disahkan mempunyai tumor atau kanser atau telah menjalani kimoterapi,tambahkan jumlah biji aprikot yang anda makan dalam gandaan 20,sehingga 300 biji.


Antara simpton2 overdos ialah anda akan berasa sedikit pening atau khayal.Jadi kurangkan jumlah pengambilannya sehingga ianya bersesuaian dengan kondisi tubuh anda.


Diet permakanan harian anda perlu diubah.Banyakkan makan sayuran hijau seperti brokoli,bayam,semua jenis ulam berdaun hijau,salad,timun dan sayuran berkekacang.Untuk minuman,yang terbaik adalah karot oren yag dibuat jus ( jagan tapis hampas )untuk dapatkan sedikit manisan campurkan sedikit madu asli.Jus anggur jingga atau apel hijau yang diblender dengan biji sekali ( jangan tapis hampas ).Teh herba adalah baik sebagai alternatif minuman anda.


Adalah penting untuk mengelakan makanan2 yang berunsur kulat atau makanan2 yang mengandungi kadar glukosa yang tinggi.Glukosa merupakan makanan utama sel kanser.


Elakkan semua jenis daging kerana anda tidak mahu kekuatan trypsin anda dibebankan dengan kerja2 tambahan mencernakan daging yang anda makan dalam keadaan sel kanser anda sedang merebak.


Elakkan memakan semua jenis produk tenusu dan coklat kerana ia berunsur kulat.Ikan masin,telor,telor asin dan semua jenis makanan yang dijeruk adalah musibah kepada kanser anda.


Proses penyembuhan memerlukan kesabaran untuk terus mengambil biji aprikot.Ia bolih memakan masa sehingga 1 tahun atau lebih bergantung kepada tahap kanser anda.Adakalanya proses pemulihan akan menyebabkan anda berasa sedikit ksakitan pada bahagian organ yang dijangkiti sebelum ia berangsur ansur hilang.


Jika anda belum disahkan pengidap kanser makan biji aprikot dalam 7 biji sehari sebagai suppliment.Ia akan membantu / menguatkan imunisasi untuk penghapusan unsur kanser dalam badan.Sebaik baiknya aprikot dimakan sebelum anda mula makan apa2 makanan.Untuk impak maksima biarkan 1 jam sebelum anda mula makan apa2 makanan.

Air mineral yang diminum,sebolih bolihnya tanpa klorin.Klorin bisa memusnahkan nutrin yg anda makan termasuk b17 dan dikhuatiri hanya sedikit nutrin yang dapat diserap olih badan kerana sebahagiannya telah termusnah.


Buasir biasa atau Buasir berdarah dirawat dengan menggunakan B17 ( Biji Apricot )

7-14 Biji diblender dengan buah betik sahaja di amalkan


Protokol 1.Minggu pertama 2 kali sehari (8am & 8pm )
Protokol 2.Minggu kedua 3 kali sehari (8am, 2pm & 8pm )
Protokol 3.Minggu ketiga 4 kali sehari ( 8am,12am, 2pm & 8pm )


Protokol 4.Minggu keempat 5 kali sehari(4.08 am,8.08am,12.08pm,4.08pm,8.08pm)
Protokol 5.Minggu kelima 6 kali sehari (4am,8am,12pm,4pm,8pm dan 12am)


Minggu ke enam mula dari protokol 1 hingga protokol 5, begitulah seterusnya.


Darah tinggi
5-7 Biji di makan begitu saja atau diblender dengan sebarang jenis buah. Amalkan 2 kali hingga 3 kali sehari.
Kencing Manis


5-7 Biji di makan begitu saja atau diblender dengan sebarang jenis buah. Amalkan 2 kali hingga 3 kali sehari.
jantung dan Kardiovaskular
8-10 Biji di makan begitu saja atau diblender dengan sebarang jenis buah. Amalkan 2 kali hingga 3 kali sehari.


Mengurangkan bintik-bintik hitam & jerawat , sel-sel mati serta menghilangkan kulit kasar . hasilnya kulit terlihat lebih berseri-seri dan pemukaan kulit wajah lebih halus
5-7 Biji di makan begitu saja atau diblender dengan sebarang jenis buah terutama lobak merah ( carot ). Amalkan 2 kali hingga 3 kali sehari.


Radang paru-paru
7- 10 Biji di makan begitu saja atau diblender dengan sebarang jenis buah. Amalkan 2 kali hingga 3 kali sehari.


Asma/alahan / resdung

5-7 Biji di makan begitu saja atau diblender dengan sebarang jenis buah ( apple, angor, carot, tembikai dll ). Amalkan 3 kali hingga 4 kali sehari.

Autoimmune / SLE


5-7 Biji di makan begitu saja atau diblender dengan sebarang jenis buah ( apple, angor, carot, tembikai dll ). Amalkan 3 kali hingga 4 kali sehari.


Menghilangkan Keputihan
3-5 Biji di makan begitu saja atau diblender dengan sebarang jenis buah apple. Amalkan 3 kali sehari.

P/s : Pantang makan kobis, tembikai, timun, nangka, lobak putih ( sebarang sayur yang berwarna putih )
PANTANG INI HANYA UNTUK ORANG KEPUTIHAN SAHAJA.

Senggugut


5-7 Biji di makan begitu saja atau diblender dengan sebarang jenis buah ( apple, angor, carot, tembikai dll ). Amalkan 3 kali hingga 4 kali sehari.Melancar perjalanan darah haid5-7 Biji di makan begitu saja atau diblender dengan sebarang jenis buah ( apple, angor, carot, tembikai dll ). Amalkan 3 kali hingga 4 kali sehari.


Menghilangkan bau hamis faraj
5-7 Biji di makan begitu saja atau diblender dengan sebarang jenis buah ( apple, angor, carot, tembikai dll ). Amalkan 3 kali hingga 4 kali sehari.

UPDATED 30/11/2011


Ramai yang bertanya kepada saya apakah yang dikatakan biji aprikot yang berkualiti dan bagaimana untuk mengenalinya.Dari segi harga,biji aprikot yang pahit dijual dengan harga RM80.00 hingga RM150.00 satu kilo.Hanya biji aprikot yang pahit dikatakan mengandungi apa yang dikenali sebagai “amygdaline” atau “leaterile” yang berfungsi memusnahkan sel2 kanser.Kebanyakan biji aprikot dibawa masuk dari Turki,Syria dan Iran.Terdapat juga jenis biji aprikot yang tidak pahit dan dijual pada harga RM40 ke RM60 sekilo.Biji aprikot yang tidak pahit ini telah diakui tiada nilai2 disegi perubatan kecuali nutrisi2 sokongan untuk nutrisi untuk sel.

 

Apakah semua biji aprikot sama disegi kualiti.TIDAK

 

Biji aprikot sepertimana biji2 buah2an lain yang berminyak berkecenderungan ditumbuhi kulat jika tidak segera dikeringkan.Sejenis kulat yang kerap tumbuh pada biji aprikot dikenali sebagai AFLATOXIN.Ia sejenis fungus dari kumpulan MYCOTOXIN toksid pencetus kanser kepada manusia khususnya kanser hati.

 

Untuk menghindari ujudnya fungus jenis ini biji aprikot yang telah dikeluarkan dari cengkerangnya perlu dikeringkan serta merta dibawah kelembaban 7 peratus dalam masa 48 jam.Selepas itu ia perlu disimpan dalam tempat yang dingin dengan kadar kelembaban yang selamat.

 

Olih kerana biji aprikot mudah terdedah kepada jangkitan kulat,faktor kebersihan semasa memprosesnya adalah penting.Jika anda pernah menonton dokumenteri bagaimana peladang2 di New Zealand memproses dan membungkus buah2an mereka,itulah cara sepatutnya biji aprikot diproses dan dibungkus.

 

Untuk mengekalkan kandungan amigdalin didalamnya biji aprikot tidak bolih dipanaskan atau dijemur dibawah sinaran matahari.Namun sesuatu yang menjadi kemuskilannya ialah pengedar sering menyarankan kepada pembeli untuk membasuh biji aprikot dengan air garam,mengeringkannya sebelum dimakan.Kaedah pengeringan tanpa menggunakan sinaran matahari ( jemur dalam tempat yang redup ) akan menambahkan risiko biji aprikot ditumbuhi kulat.Kebiasaanya biji aprikot akan nampak kering pada permukaannya tetapi yang sebenarnya ia masih lembab dibahagian bawah kulitnya.Apabila anda terus simpannya dalam balang dalam beberapa minggu ia akan ditumbuhi kulat.

 

Biji aprikot yang kurang kandungan Amigdalinnya bolih dikenali melalui warnanya yang coklat gelap.Biji aprikot yang tinggi kandungan amigdalinnya bewarna coklat cair.Adakalanya pengeluar gemar membasuh biji aprikot dengan kaedah apa yang dipanggil “stone wash” untuk merubah warna biji aprikot.Olih itu beli biji aprikot dari sumber2 yang diyakini.

 

Adalah amat penting anda membeli biji aprikot yang diproses secara hygenic dan ujian makmal dilakukan untuk memastikan kualitinya.Atas faktor2 tersebut website ini hanya menjual biji aprikot dari California ( USA ) kerana pengedarnya telah menyakinkan penulis biji aprikot mereka diproses dengan menggunakan teknologi terkini dan kualitinya dipantau olih pihak berkuasa.

 

Biji aprikot yang anda beli dari website ini tidak perlu dibasuh.Hanya simpan dalam tempat yang dingin jika anda berhasrat untuk menggunakannya dalam tempoh yang melebihi 3 bulan.Ia perlu disimpan dalam bekas kedap udara untuk menggelakkannya terdedah pada kelembaban.

updated 5 April 2012

Ramai pesakit kanser berfikir bahawa mengunyah beberapa biji aprikot sehari adalah memadai untuk membunuh sel2 kanser.Ramai diantara mereka berfikir adalah memadai menelan beberapa biji kapsul aprikot untuk menghalang perebakkan sel2 kanser.

 

Tahukah anda 1 biji pil navodalin 500mg adalah menyamai 175 biji aprikot pahit.Jika anda tidak mengambil suntikkan leaterile sebagai dos utama,anda perlu menelan 6 biji pil navodalin sehari untuk mendapatkan jumlah yang mencukupi untuk menghadapi sel2 kanser.

 

Ini bermakna anda perlu mengunyah 175 x 6 = 1050 biji aprikot sehari.Apabila anda menelan kapsul aprikot  anda perlu makan sekurang2nya 30 hingga 50 biji sehari untuk mendapatkan dos yang menyamai 6 biji pil navodalin 500mg.Inilah juga sebabnya mengapa pil  navodalin 500mg dijual dengan harga RM600 hingga RM1000 untuk 100 biji tablet.

 

Berdasarkan faktor diatas,jika anda tidak sanggup mengunyah 1000 biji aprikot sehari dan kemampuan kewangan anda amat terhad untuk membeli pil navodalin 500mg,saya menyarankan anda melakukan seperti berikut

 

Kisar 1 peket biji aprikot pahit organik California.Anda tidak perlu basuh biji aprikot,memadai hanya tampi untuk membuang sisa2 habuk biji aprikot.

 

Gunakan kitaran yang paling perlahan untuk menggelakkan biji aprikot menjadi terlalu panas.Kepanasan melampau akan menyebabkan unsur leaterile akan terhurai.Inilah juga sebabnya mengapa biji aprikot tidak bolih dijemur dibawah sinaran matahari.

 

Isikan biji aprikot yang telah dikisar tadi dalam balang kaca kedap udara dan simpan dalam bahagian dingin peti ais.

 

Untuk tujuan pencegahan atau anda ada masaalah yang berkaitan penyakit2 selain kanser, gunakan 1/2  sudu teh sehari.

 

Untuk mereka yang telah disahkan mempunyai kanser,anda perlu ambil sekurang2nya 5 sudu teh sehari dan digandakan menjadi 1 sudu teh setiap 1 jam sehingga anda masuk tidor.Adakalanya anda memerluka sehingga 8 ke 10 sudu teh sehari bergantung betapa serius kondisi kanser anda.

 

NAMUN ADALAH PENTING ANDA MEMULAKAN DENGAN DOS  YANG  RENDAH DAHULU DAN DIPERTINGKATKAN JUMLAHNYA  PERLAHAN LAHAN.INI ADALAH CARA YANG AGAK SELAMAT UNTUK MENGGELAKAN SIMPTOM2 OVERDOS TERJADI.

 

Simptom2 overdos B17 adalah loya,pening kepala dan muntah.

 

Adalah PENTING anda amalkan kerap minum air tanpa klorin untuk bantu proses detoks dan menstabilkan tekanan darah.Ambil perhatian,semua produk2 berkaitan B17 berupaya menjatuhkan tekanan darah.Olih itu sentiasa ambil produk2 B17 selepas makan atau makan sesuatu sebelum mengambil biji aprikot.Sebiji pisang atau sepotong papaya adalah memadai.

 

Jika anda baru menggunakan biji aprikot simptom2 dibawah akan kelihatan selepas satu minggu menggunakannya.Ia adalah bersifat sementara dan tempoh berlakunya adalah  bergantung kepada masaalah kesihatan yang sedang anda alami.

 

Demam

Berpeluh

Tumbuh bisul pada angota badan

Jerawat yang banyak pada bahagian muka jika anda ada masaalah resdung

Kerap buang air besar dan air kencing berbau busuk

Kebanyakkan pakar berpendapat biji aprikot tidak sesuai diambil olih

 

Wanita yang sedang hamil

 

Ibu yang menyusukan anak

 

Kanak2 dibawah umur 7  tahun.Walaubagaimanapun dibarat ibu2 sering menaburkan sedikit serbuk biji aprikot kedalam makanan anak2 mereka untuk menyediakan unsur2 B17 didalam badan.

 

Website ini ada menjual biji aprikot California yang telah dikisar halus untuk mereka yang mempunyai masaalah mendapatkan pengisar yang bersesuaian.Setiap balang mengandungi lebih kurang 600  biji aprikot yang dikisar dan dijual dengan harga RM90.00 tidak termasuk kos pos.