KANSER:JANGAN SIKSA DIRI ANDA

Seketika dahulu saya terbaca  kisah sedih  dalam akhbar mengenai seorang anak muda melafazkan akad nikah di wad icu bersebelahan ibunya yang sedang tenat akibat barah rahim.

Ibunya meninggal dunia namun sempat menyaksikan anaknya dinikahkan dihadapannya.Doktor telah pun berputus asa merawat barah rahim ibu malang tersebut setelah mencuba pelbagai kaedah kecuali satu..”menyarankan kepada wanita malang tersebut supaya mencuba terapi B17.

Saya percaya si anak tadi tidak mendapat info mengenai terapi B17 yang merupa kaedah yang amat berkesan dan tidak pun semahal mana jika di buat diperingkat awal barah dikesan.

Para  pakar perubatan terapi B17 menyatakan “sebaik saja vitamin B17 memasuki kedalam badan anda ia akan menyerang sel kanser secara “DIRECT HIT” umpama api yang membakar kayu kering”.

Seorang lagi doktor perubatan alternatif menyatakan “JIKA ANDA DISAHKAN MEMPUNYAI KANSER DAN DOKTOR TIDAK LAGI BOLIH BERBUAT APA2, HENDAKLAH ANDA MEMAKAN SEBERAPA BANYAK BIJI APRIKOT DENGAN SEBERAPA SEGERA”.

Semenjak 18 tahun yang lampau para ahli sains yang terkenal telah merumuskan apabila sseorang itu makan biji aprikot komponen yang terdapat didalamnya akan 100 peratus mencegah  kanser  membiak didalam badan dan ia akan membunuh sel kanser yang sedang membiak.

Selepas kenyataan ini dikeluarkan syarikat2 farmasi gergasi di Amerika telah melobi FDA untuk menghalang tersebarnya maklumat penting ini dan menghalang penjualan produk2 berkaitan B17.

Pada masa yang sama mereka mencipta pelbagai jenis dadah sintatik dan diuji olih FDA dan yang peliknya ia segera mendapat pengiktirafan FDA dan dipasarkan ke seluruh dunia.

Lebih malang lagi untuk menjadikan monopli penjualan dadah kimoterapi,mereka telah melobi FDA menguatkuasakan pengharaman ini dengan mengeluarkan undang2 bahawa doktor dilarang dengan apacara sekalipun untuk menggunakan vitamin B17 keatas pesakit kanser.Termasuk dalam kesalahan ini ialah memberi nasihat berkenaan B17 kepada pesakit.Doktor yang berbuat demikian akan digantung lesen perubatan mereka.Dan tradiai ini telah mencengkam dengan teruk pengetahuan dan pengembangan vitamin B17 diseluruh dunia.

Sehingga kehari ini semua doktor2 perubatan hanya mengesyorkan 3 cara sahaja untuk merawat kanser yaitu pembedahan untuk membuang tumor,tembakkan radiasi untuk mengecutkan tumor  dan kimoterapi untuk membunuh sakibaki sel kanser yang tlah merebak kebahagian lain badan.

Dan ketiga tiga cara ini mendapat pengiktirafan dunia perubatan walaupun stastistik yang ada menunjukkan ramai pesakit kanser mati dikatil hospital dalam keadaan yang amat menyedihkan.

Seorang yang saya kenali mengidap kanser payudara telah pergi kehospital untuk membuat pemeriksaan mengenai kesakitan dibahagian payudara.Semenjak dari itu dia tidak pernah keluar dari hospital sehinggalah kematiannya.Inilah jenayah didalam pengubatan  kanser,membunuh dalam kebenaran atau “licience to kill” dan anda tidak bolih mengambil apa2 tindakkan undang2 kerana ia ia telah termaktub dalam buku2 perubatan.

Biarkan undang2 berjalan begitu kerana anda dan saya tidak ada bidang kuasa untuk memikirkan perkara2 yang sedemikian.Namun kita diberi kebebasan dari segi undang2 samada untuk menggunakan atau tidak kaedah yang disyorkan olih para doktor.Ramai orang sebenarnya yang dengan penuh yakin mengenepikan nasihat kimoterapi dan mereka beralih kepada kaedah perubatan alternatif dan ramai yang telah kembali sihat.Anda perlu membaca kisah salah seorang pembaca blog saya yang menolak rawatan kimoterapi dan telahpun sihat 100 peratus dengan beralih kepada perubatan alternatif.

Salam sejahtera
Saya ingin berkongsi pengalaman dengan saudara/i yang menghidap kanser kolon(Colon ca.) ataupun salah seorang dari anggota keluarga anda.
Pada November 2009 suami saya telah menjalani pembedahan usus kerana terdapat ketumbuhan, kemudian dikirim ke K.L setelah lapuran diperolehi suami saya disahkan menghidap kanser usus Tahap 3. setelah berbincang dengan pakar, rawatan untuk suami saya hanyalah kemoterapi untuk kanser tahap 3 keatas untuk menambah survival rate 4 ke lima tahun dengan kos RM80,000 – 100,000 kononnya yang terbaik tapi bila saya tanya kesembuhan pakar berkenaan tidak dapat memberikan apa-apa jaminan. Pada mulanya saya merasakan seperti langit runtuh menimpa saya., Namun saya berserah kepada Tuhan saya terus berdoa disamping minta petunjuk darinya. Akhirnya kami bertemu dengan hamba Tuhan yang baik hati bukan 1 tapi 2 orang, Pertama suami saya dirawat dengan herba selama 60 hari kemudian orang baik hati yang kedua seorang sahabat mengesyor dan memperkenalkan kepada saya tentang B17 darpada biji Aprikot suami saya telah mengambil produk ini selama sebulan.
Pada 23/3/2010 kami telah menjalankan satu lagi pemeriksaan ct scan dan ujian darah untuk menentukan keadaan kanser suami saya. Selepas 3 hari kedua dua keputusan itu telah kami perolehi. Disahkan sel-sel kanser telah tiada dalam badan dan darah suami saya, kami amat bersyukur kepada yang maha kuasa dengan anugerahnya.
Untuk makluman kami menolak rawatan kemoterapi

Oleh yang demikian tips dari saya kepada semua yang mengalami kanser atau keluarga jangan anggap penyakit ini sesuatu yang mustahil untuk sembuh.
Fikirlah secara positif:-
1. Berdoa
2. Berikhtiar mencari ubat (disyorkan herba, terutama dengan B17)
3. Jaga pemakanan (sayuran segar/buah-buahan segar)
4. selepas sembuh bersyukur dan teruskan berdoa
Sekiranya sesiapa yang ingin berkongsi pengetehuan dengan saya di alu-alukan.

Perlu diingat B17 bolih diambil walaupun anda sedang menjalani kimoterapi.Namun tempoh penyembuhan menjadi amat perlahan berbanding mereka yang tidak membuat kimoterapi.Ini disebabkan apabila anda membuat kimoterapi ia menjejaskan dengan teruk imun sistem badan yang amat penting untuk melawan tindakbalas virus2 dan mikrob2 lain yang menyerang tubuh anda.

Bukan lagi menjadi rahsia bahawa mereka yang membuat kimoterapi terdedah dengan pelbagai alahan.Jika mereka demam atau selsema yang biasanya tidak memudaratkan,namun ia akan menjadi tersangat teruk dan ada banyak kes2 yang menunjukkan pesakit2 ini mati bukan kerana kanser tetapi kerana lemahnya imune system untuk menghadapi serangan virus2.

Untuk kes2 seperti ini,anda perlu segera membina imune system anda dengan mengambil banyak vitamin c dan mineral2 lain.Sebaik baiknya anda perlu berbincang dengan doktor anda untuk menjarakkan jadual kimoterapi anda untuk memberi peluang kepada badan untuk membina semula imune system anda.Kebiasaanya doktor akan membuat analisis darah untuk mendapatkan bacaan tahap kanser dan sekiranya bacaannya telah menurun sedikit dari rekod yang lepas hasil pengambilan B17 anda bolih berunding dengan doktor anda untuk temujanji yang berikutnya.

B17 kebiasaanya mengambil masa sehingga 3 minggu untuk menunjukan tanda2 penurunan bacaan kanser anda, dengan syarat anda mengambilnya dengan disiplin yang tinggi dan mengelakkan makanan2 yang menguatkan sel kanser anda.

Baca berikut untuk mendapat pemahaman yang jelas mengenai pertelingkahan pengamal B17 dan pihak FDA.

Laetrile and the Life Saving Substance Called Cyanide
by Philip Binzel, Jr., M.D.

A doctor from the U.S. FDA once said that Laetrile contains “free” hydrogen cyanide and, thus, is toxic. I would like to correct that misconception:

There is no “free” hydrogen cyanide in Laetrile. When Laetrile comes in contact with the enzyme beta-glucosidase, the Laetrile is broken down to form two molecules of glucose, one molecule of benzaldehyde and one molecule of hydrogen cyanide (HCN). Within the body, the cancer cell-and only the cancer cell-contains that enzyme. The key word here is that the HCN must be FORMED. It is not floating around freely in the Laetrile and then released. It must be manufactured. The enzyme beta glucosidase, and only that enzyme, is capable of manufacturing the HCN from Laetrile. If there are no cancer cells in the body, there is no beta-glucosidase. If there is no beta-glucosidase, no HCN will be formed from the Laetrile (1).

Laetrile does contain the cyanide radical (CN). This same cyanide radical is contained in Vitamin B12, and in berries such as blackberries, blueberries and strawberries. You never hear of anyone getting cyanide poisoning from 12 or any of the above-mentioned berries, because they do not. The cyanide radical (CW) and hydrogen cyanide (HCN) are two completely different compounds, just as pure sodium (Na+) – one of the most toxic substances known to mankind – and sodium chloride (NaCl), which is table salt, are two completely different compounds.

If the above is true, how did the story ever get started that Laetrile contains “free” hydrogen cyanide? It was the Food and Drug Administration.

1. For a more detailed analysis of the theoretical action of Laetrile against cancer cells, see G. Edward Griffin, World Without Cancer (Thousand Oaks, CA: American Media, 1974).

I remember reading in some newspaper back in the late 1960’s or early 1970’s a news release from the FDA. This release stated that there were some proponents of a substance known as “Laetrile” (I’d never heard of it before) who were saying that this substance was capable of forming hydrogen cyanide in the presence of the cancer cell. The release continued by saying that, if this were actually true, we had, indeed, found a substance, which was target-specific, and would be of great value to the cancer patient. But, the news release went on to say, the FDA had done extensive testing of this substance, “Laetrile,” and found no evidence that it contained hydrogen cyanide or that any hydrogen cyanide was released in the presence of the cancer cell. Thus, they said, Laetrile was of no value.

When it was clearly established some time later that Laetrile did, indeed, release hydrogen cyanide in the presence of the cancer cell, how do you suppose the FDA reacted? Did they admit that they were wrong? Did they admit that they had done a very inadequate job in running their tests? No! They now proclaimed that Laetrile contained hydrogen cyanide and thus was toxic!

So, here is a bureau of the Federal Government which, a short time before, had said that the reason Laetrile did not work was because it did not release hydrogen cyanide in the presence of cancer cells. Now, when they find that it does, they say that it is toxic. When offered an opportunity to present evidence of Laetrile’s toxicity in Federal Court, they admitted that they had none.

cafemlm08@gmail.com sms/whatsApps 019-2594593

8 visitors online now
8 guests, 0 members
Max visitors today: 14 at 02:52 pm UTC
This month: 21 at 02-09-2018 01:26 am UTC
This year: 27 at 01-10-2018 01:44 pm UTC
All time: 187 at 04-25-2010 08:29 pm UTC
error: Content is protected !!