TANYA SOALAN BERKAITAN B17

Soalan Lazim mengenai pengambilan B17

Jika saya mempunyai kanser berapa banyakkah biji apricot yang perlu dimakan.

Mengikut amalan yang disyorkan olih Dr Kerbs,anda perlu makan 1 atau 2 biji apricot setiap 1 jam waktu jaga anda.Yang terbaik ialah 3 hingga 5 biji setiap 1 jam.

Namun perlu diingat biji apricot mempunyai pelbagai gred yang menentukan kuanti B17 yang terkandung dalam setiap biji.Untuk memudahkan penilaiaan anda biji apricot yang terbaik dan punya kadar B17 yang tinggi ialah yang paling pahit.Di Malaysia tika ini agak sukar untuk memperolehi biji apricot yang bergred tinggi disamping harganya agak mahal.Bisa mencecah RM150 setiap kg..Oleh yang demikian adalah perlu anda menambahkan bilangan pengambilan untuk biji apricot yang berada dipasaran Malaysia.Sebaik baiknya 10 biji setiap 1 jam.Namun untuk memudahkan pengurusan pengambilan anda bolih memecahkan kekerapan diatas dengan membahagikan 24 jam dengan 3 atau 4 kali sehari.

Sebagai contoh jika anda perlu mengambil 10 biji setiap jam.

10 x 24 = 240 biji / dengan 4 kali pengambilan = 60 biji setiap kali pengambilan.

Pengambllan seperti diatas untuk mereka yang telah disahkan mempunyai kanser.

Untuk tjuan pencegahan memadai untuk anda makan 5 ke 10 biji sehari.Untuk mereka yang tidak disahkan ada kanser kadangkala tumbuh bisul atau bintik2 hitam pada angota badan anda.Itu adalah petanda B17 telah bertindakbals dengan sel2 tisu anda yang bermasaalah.Teruskan pengambilan kerana ia akan beransur ansur hilang.

Sesetengah orang akan mengalami symptom loya,pening dan khayal.

Vitamin B17 adalah komponen yang larut air.Ia tidak beracun.Ia umpama jika seseorang itu makan garam atau gula dalam kadar yang tinggi akan juga mengalami symptom yang sama.

Jika anda merasa seperti diatas sila kurangkan jumlah pengambilan dengan dimulai dengan 10 biji setiap pengambilan.Ini penting untuk memberi ruang kepada badan anda menyesuaikan dengan B17.Dan jika tiada lagi symptom diatas tambahkan sedikit demi sedikit sehingga kuanti 240 biji sehari dapat dipraktikkan.Pengidap kanser perlu mengambil sehingga 300 biji sehari untuk B17 dapat bertindak secara lebih effisyen.Sepekara lagi jadual pengambilan hendaklah dipatuhi dengan disiplin yang tinggi tanpa tertinggal satu hari pun kerana 2 faktor.

Pertamanya apabila B17 mula bertindakbalas dengan sel kanser ia memerlukan kuanti berterusan yang mencukupi untuk ia menjadi semakin aggerisif.

Keduanya pengambilan yang tidak tetap dan tersangkut sangkut akan memberi peluang sel kanser anda membina system pertahanan yang lali B17 dan ini menjadikan rawatan tidak begitu effisyen.Ia seperti anda mengambil pil atau cecair antibodi dimana jika anda tidak menghabiskan sukatan pengambilan anttibodi,virus akan menjadi imun kepada kuanti antibodi yang anda ambil.dan pengambilan seterusnya perlukan antibodi  yang lebih kuat.

Dr Kerbs mencadangkan adalah baik untuk mempunyai sedikit makanan sebelum mengambil biji apricot.Yang terbaik ialah dengan memakan sebiji pisang,nenas,apel atau makanan2 yang atau makanan2 yang bersifat anti kanser.

Bolihkah saya mengambil B17 semasa sedang menjalani rawata kimoterapi.

Idea yang terburuk ialah dengan hanya bergantung kepada kimoterapi semata mata.Yang terbaik ialah ambil B17 walaupun anda sedang menjalani rawatan kimo.Rawatan kimoterapi memusnahkan sel2 yang sihat disamping memusnahkan system imun anda dimana untuk membaikpulih system imun bukan perkara mudah dan bolih dibaiki dalam masa 1 atau 2  hari.

Jika anda sedang menjalani rawatan kimoterapi disamping memakan biji apricot,anda perlu mengambil beberap vitamin dan enzim untuk memulihkan system imunisasi anda.Paksa diri anda untuk makan banyak buah2an dan sayuran terutamanya yang kaya dengan vitamin C.Saya menggunakan perkataan “paksa” kerana seringkali penderita kanser yang menjalani rawatan kimoterapi akan hilang selera makan dan ini menyebabkan mereka menjadi lemah dan tanpa immune system B17 adalah tidak berguna.Cara mudah ialah dengan mengamalkan dalam bentuk jus tanpa dicampur gulaSetelah anda dapati kanser semakin pulih,sila lupakan sahaja rawatan kimoterapi.Perangkaan menunjukkan kebanyakkan pesakit kanser mati bukan kerana kanser yang dihidapi tetapi kerana binasanya immune system yang menyebabkan penderita kanser terdedah dengan pelbagai jenis penyakit lain terutamanya jangkitan paru paru.Namun para dokter samada secara sengaja atau tidak sering menyalahkan kanser sebagai penyebab.

Alternative health researchers tell a much different story, however. They say that the current authorized treatments are not only ineffective, they are often dangerous. For example, Prof. Hardin Jones, Ph.D. asserts, “My studies have proved conclusively that untreated cancer victims live up to four times longer than treated individuals. If one has cancer and opts to do nothing at all, he will live longer and feel better than if he undergoes radiation, chemotherapy or surgery, other than when used in immediate life-threatening situations.” (1956 Transactions of the N.Y. Academy of Medical Sciences, vol. 6.)

Bolihkah saya mengambil biji apricot dan vitamin serentak.

Tentu sahaja bolih dan digalakkan kerana B17 secara tabiat nya yang semulajadi memecahkan tembok protin yang mengelilingi sel kanser.Apabila tembok ini dimusnahkan immune system anda akan terus sahaja memusnahkan sel kanser.Namun ada petunjuk yang mengakui B17 secara bersendirian juga mampu untuk membunuh sel kanser.

Apa yang perlu saya ambil bersama B17

Jika anda positif kanser,anda perlu mengambil vitamin C dengan kadar yang mencukupi dan juga enzim pengkerias.Ini lah yang diamalkan olih Dr Manner yang menjadi pelupor dalam rawatan terapi metabolic B17.Atau amalkan memakan buah nenas dan buah betik.

Apa akan terjadi kepada tubuh jika pengkeria lemah.

Penkerias adalah kilang penghasilan enzim dan immune system badan.Pengkerias menjadi lemah apabila kita makan terlampau banyak makanan yang memerlukan pengkerias mengeluar enzim2 pencernaan secara berterusan dan lama.Ia menjadi lebih buruk lagi sekiranya kita tidak mengambil makanan2 yang membantu pengkerias untuk terus mempunyai stok yang mencukupi.Umpamanya jika kita makan terlalu banyak daging,pengkerias akan dikerah untuk menghasilkan enzim pencernaan protin trypsin dan chemotrypsyin yang sepatutunya digunakan untuk menhuraikan protin pada sel kanser.Ketidakupayaan pengkerias untuk menghasilkan enzim2 ini akan menyebabkan sel kanser menjadi semakin kuat dan membelah denan tersangat cepat sehingga tidak ada apa2 lagi yang bolih dilakukan olih pengkerias dalam membendung merebaknya kanser.Pada saat ni adalah penting kita membantu pengkerias dari luar dengan mengambil supplement berkaitan enzim.

Berapa lamakah masa yang diperlukan untuk kanser mati setelah saya mengambil B17

Dr Kerbs mengatakan sel kanser akan mati serta merta.

Kanser tulang akan mengambil sedikit masa kerana B17 perlu diserap jauh kedalam badan.

Kanser kulit bertindak balas lebih cepat iaitu dalam masa satu minggu untuk menampakkan perubahan samada pada bonjolan bonjolan dipermukaan kulit atau parut2 yag akan beransur hilang.

Kanser serviks dalam jangkamasa 3 minggu

Carcinoma mengambil masa 3 minggu untuk pulih

Bagaimanakah B17 dapat membantu

Pertamanya jika anda mempunyai kanser dan terus sahaja memulakan terapi B17 pelung sembuh adalah sekitar 98 peratus.Hospital Del Rio Tijuana memaparkan kadar kesembuhan 100 peratus bagi mereka yang tidak menjalani rawatan kimoterapi dan sinaran radiasi.

Untuk mereka yang sedang atau telah menjalani rawatan kimoterapi peratus kesembuhan bergantung kepada berapa kronik kanser anda dan tahap kemusnahan yang diakibatkan olih kimoterapi dan pancaran radiasi.Walaubagaimanapun adalah mustahak anda mengambil B17 kerana ia akan menampak kesan walaupun agak perlahan dan sedikit berliku liku kerana kondisi anda yang dilemahkan olih merebaknya kanser dan kemusnahan yang diakibatkan olih kimoterapi.

Kenapa doctor tidak menggunakan B17.

Doktor diajar dari awal bahawa leateril tidak berkesan dan berbahaya untuk digunakan pada pesakit kanser.Mereka hanya berpegang kepada 2 buah buku mengenai ketidak berkesanan leateril yang dihasilkan melalui kajian palsu.Bahkan doktor yang menperskripsi pesakit kanser dengan B17 menghadapi risiko digantung lessen perubatan mereka.Doktor hanya berpegang kepada tiga kaedah rawatan kanser yang diajar disekolah2 perubatan iaitu pembedahan,sinaran radiasi dan kimoterapi.

Adalah dipercayai semua maklumat2 pentig mengenai keberkesanan B17 ini telah ditutup rapi olih pihak berkuasa Amerika Syarikat melalui FDA untuk memberi laluan kepada gergasi2 farmasi mengaut keuntungan berbilion dolar hasil penjualan ubat kimo dan penjualan peralatan berkaitan rawatan kanser.

16 thoughts on “TANYA SOALAN BERKAITAN B17”

 1. erima kasih kerana singgah.

  “Young children should not take bitter apricot seed. Pregnant women and nursing mothers are advised to avoid it as well.”

  Tidak bolih ini termasuk wanita yang sedang menyusukan anak.

 2. Masih bolehkah saya diubati dengan biji apricot, jika saya mendapat 3 lesions yang mana yang terbesarnya 4cm. Pada masa sama mengidap kronik cirrhosis dan portal hypertension serta thrombosis dan partial thrombosis pada beberapa salur darah pada hati saya?

 3. salam tuan.

  Untuk masaalah tuan,biji aprikot bukan lah jawapan yang tepat.
  Tuan perlu mengambil suntikkan leaterile b17 atau menggunakan
  suppliment yang mampu memberikan kesan yang amat segera.

  sila semak email tuan

  terima kasih

 4. Anda bolih mengamalkan makan ulam2an khususnya yang berdaun rimbun
  checkout ubi kayu kerana penyelidikkan menunjukkan ia juga mempunyai kandungan
  b17 yang setanding dengan biji aprikot
  buah spt anggur ,apel dan betik kaya dengan unsur2 b17 yang tinggi dalam bijinya

 5. bagi pesakit kanser otak…adakah pengambilan B17 bji apricot dlam bntuk pil brkesan?dan berapa lamakah untuk ia memberi kesan positif kepada pesakit kanser otak?

 6. “Penggunaan vitamin B17 yang amat popular di Malaysia seringkali disalah anggap sebagai kaedah terapi yang paling sesuai digunakan untuk kanser otak.Namun saya belum pernah lagi menjumpai pesakit2 yang sembuh melalui kaedah ini.Dan saya telahpun menjumpai pesakit yang menggunakan kaedah ini telah gagal walaupun diberikan suntikkan amigdalina B17 beserta pil b17 500 mg ”

  Read more about KANSER OTAK DAN RAWATAN ALTERNATIF | cafemlm.com on:
  http://www.cafemlm.com/mengenai-kanser/kanser-otak-dan-rawatan-alternatif?utm_source=INK&utm_medium=copy&utm_campaign=share&

  terima kasih

 7. Salam Sejahtera semua…

  Emak saya 59thn.
  di sahkan mengidap kanser Pundi Hempedu tahap 4.
  Doktor dah mula cakap “kami dah mampu buat apa-apa, hanya berserah pada Tuhan”…

  Malah dia juga di dalam proses pengantian Tiub besi (kini sedang menggunakan tiub plastik di saluran tersebut)…

  Saya berminat dengan B17, setelah di ajukan kepada Doktor, doktor memberi feedback dimana kegagalan hati dan buah pinggang mungkin berlaku setelah pengambilan vitamin tersebut.

  Mohon bantuan dari segala ilmu berkaitan penyakit tersebut dan juga rawatan yang sepatutnya.

  Terima kasih.

 8. Salam Sejahtera semua…

  Emak saya 59thn.
  di sahkan mengidap kanser Pundi Hempedu tahap 4.
  Doktor dah mula cakap “kami dah tidak mampu buat apa-apa, hanya berserah pada Tuhan”…

  Malah dia juga di dalam proses pengantian Tiub besi (kini sedang menggunakan tiub plastik di saluran tersebut)…

  Saya berminat dengan B17, setelah di ajukan kepada Doktor, doktor memberi feedback dimana kegagalan hati dan buah pinggang mungkin berlaku setelah pengambilan vitamin tersebut.

  Mohon bantuan dari segala ilmu berkaitan penyakit tersebut dan juga rawatan yang sepatutnya.

  Terima kasih.

 9. Apabila disahkan kanser tahap 4,ia membawa maksud kanser telah merebak keluar dari empedu itu dan kebiasaannya hati atau pankerias atau organ2 lain
  Sepanjang pengetahuan saya Vitamin B17 tidak akan merosakkan apa2 organ.Cuma apa yang saya ketahui dari sumber2 bacaan saya ialah apabila anda mengambil apa2 supliment yang membunuh sel2 kanser ia akan.menyebabkan agen2 perkumuhan anda bekerja berlipat kali ganda kerana mereka sedang berusaha untuk melupuskan sel2 kanser yang mati keluar dari sistem badan.Ini termasuklah buah pinggang dan hati
  Apabila doktor.membuat scan ia akan kelihatan buah pinggang menjadi radang atau membengkak.Benar jika organ2 ini tidak dibantu ia akan.merosakkan buah pinggang.Disinilah anda perlu membantu dengan melakukan detokfikasi spt banyakkan pengambilan air.suppliment 2 yang menyokong keberkesanan organ2 detoks.Cara terbaik untuk membàntu organ2 dalaman ini ialah menghalakan proses ini kepada organ terbesar pada badan manusia iaitu kulit dan cara terbaik adalah dengan bersuana.
  Saya melihat anda patut melakukan suntikan vitamin B17 dan pengambilan pil amigdalin 500mg samada secara berkala atau protokol penuh selama 30 hari
  Jikadoktor berpendapat kaedah penggunaan kimoterapi tidak membantu untuk selamatkan ibu anda mereka tidak wajar menghalang anda menukar kaedah rawatan atau penggunaan Vitamin B17.
  ;
  Terima kasih

 10. As salam tuan

  Saya nak bertanya.kalau saya tiada sebarang penyakit yang berkaitan dengan kanser@ barah tapi saya makan biji aprikot ini sebagai pencegahan awal.boleh ke tuan?saya baru berumur 24.Inginkan cahaya mata,tiada kesan sampingan ke tuan?

 11. Biji aprikot jika dimakan untuk tujuan pencegahan
  1 biji untuk setiap 10kg berat badan.contoh sekiranya berat badan 50kg hanya makan
  5 biji sahaja dipecahkan kepada 5 kali sehari.
  bolih juga diambil 1 atau 2 biji sehari.
  Berhenti jika anda sedang hamil atau menyusukan anak.
  Kesan sampingan yang tidak perlu anda risau adalah
  perubahan warna najis
  air kencing berbau
  timbul jerawat atau bisul pada mana2 bahagian badan
  ini adalah proses detokfikasi yakni pelupusan toksid keluar dari badan
  ia akan kembali normal setelah semua toksid telah berkurangan dalam badan
  jika pada awal pengambilan terasa mual atau loya kurangkan jumlahnya dan minum lebih air tanpa klorin

  terima kasih
  admin

 12. Maaf mungkin agak lewat saya response pada email ini.Saya akan response juga kerana saya agak kecewa dengan sarana doktor berkenaan penggunaan Vitamin B17.
  Pertamanya ingin saya tegaskan Vitamin B17 digunakankan serata dunia sejak 100 tahun yang lampau.Terdapat berpuloh hospital terutamanya di Mexico,USA bahkan di Thailan dan Filipina menggunakan Vitamin B17 untuk kanser.Bahkan terdapat doktor2 hospital di Malaysia sering membisiskkan kepada pesakit kanser mereka “CARI VITAMIN B17 UNTUK MASAALAH KANSER ANDA”.

  Yang keduanya apabila seseorang itu disahkan mempunyai kanser terutamanya kanser yang berkaitan hati,empedu atau kolon dan rektum terdapat lambakkan toksid dalam hati yang tak dapat dikeluarkan dari dalam hati.Jika saluran empedu tersumbat olih pembesaran tumor hati akan gagal dalam jangkamasa yang amat singkat.
  Apa yang akan dilakukan olih doktor adalah membuang empedu dan membuat bypass untuk menyelamatkan hati.

  Dari pada sudut pandangan doktor2 alternatif kaedah ini ada BENAR dan SALAH.Ia sebenarnya bergantung kepada peratusan penutupan saluran empedu.Terdapat kaedah alternatif untuk membantutkan tumbesaran tumor dalam empedu atau salurannya dimana tidak terdapat kaedah tersebut pada kacamata doktor kerana proses radiasi dan kimoterapi terhadap organ yang sangat kecil BAKAL MENGGAGALKAN terus fungsi empedu.Itulah sebabnya doktor sering mengambil jalan pintas yaitu BUANG EMPEDU.

  Pembuangan empedubukan penamat kepada penularan kanser.Kemungkinan besar hati juga telah turut dijangkiti.Demikian juga dengan pangkerias dan colonnya.Detokfikasi hati perlu dilakukan dalam masa yang sama beralihlah kepada kaedah alternatif seperti Vitamin B17 atau kaedah2 alternatif yang lain.
  Doktor tersebut mungkin merujuk kepada kes2 beliau yang lepas mengenai pengguna2 Vitamin B17 yang datang kepada beliau dalam keadaan hati dan buah pinggang yang telah gagal.

  Saya telah menulis perkara ini dalam artikel2 dalam blog ini.Apabila anda menggunakan apa2 kaedah rawatan kanser alternatif terutamanya Vitamin B17,anda perlu memberikan KEUTAMAAN kepada DETOKFIKASI.Jika tidak hati dan buah pinggang akan dibebankan dengan kerja BERAT untuk melupuskan sisa2 toksid akibat berbilion sel2 kanser yang telah mati.Iniadalah proses semulajadi badan.

  Jika DETOKFIKASI tidak dilakukan anda mungkin mengalami kegagalan hati dan buah pinggang.Jika imbasan dilakukan keatas hati dan buah pinggang ia akan menunjukkan keradangan dalam imej imbasan hati dan buah pinggang kelihatan membengkak.BERKEMUNGKINAN hati dan buah pinggang bukanlah gagal sepenuhnya NAMUN doktor yang berpandukan kepada bacaan pada imej imbasan membuat keputusan melulu dengan memberitahu anda hati dan buah pinggang telah gagal berfungsi.

  Jika ini berlaku mulakan proses detokfikasi dengan segera.Berhentikan penggunaan kaedah alternatif serta merta sehingga simptom keradangan hati dan buah pinggang telah diatasi.

  Terima kasih
  admin

 13. ibu saya mengalami saluran darah dalam hati membesar. doktor menyatakan tidak ramai mempunyai penyakit seperti ini.doktor menyatakan kemungkinan itu bukan sejenis kanser. doktor menasihati tidak memakan sebarang ubat kecuali panadol dan mengelalkan dari saluran darah dalam hati berdarah. Untuk pengetahuan encik,ibu saya mempunyai penyakit gout,kencing manis dan darah tinggi. sudah berpuluh tahun ibu saya memakan ubat2 untuk kencing manis dan darah tinggi. gout baru sahaja terjadi. saya ada mengesyorkan ibu saya memakan biji apprikot. ibu saya mengambil 5-10 biji dan tiba2 terdapat bengkak di kaki (gout). adakah ibu saya sesuai untuk memakan biji apprikot itu?

 14. As salam admin,
  Suami saya mengidap penyakit kanser paru2 stage 4.
  saya dah amalkan biji apricot paling pahit dalam tempoh 3minggu.
  Soalan saya;
  1-Berapakah jumlah biji apricot yg paling terbaik yg perlu suami saya amalkan? Adakah tepat pengambilan 10bj dimakan utk 3x sehari spt yg diajar oleh penjual?
  2- Adakah sebab mengamalkan biji apricot suami saya semakin serius batuk sehingga muntah?

Leave a Reply

cafemlm08@gmail.com sms/whatsApps 019-2594593

11 visitors online now
11 guests, 0 members
Max visitors today: 14 at 02:52 pm UTC
This month: 21 at 02-09-2018 01:26 am UTC
This year: 27 at 01-10-2018 01:44 pm UTC
All time: 187 at 04-25-2010 08:29 pm UTC
error: Content is protected !!