Vitamin b17-FAHAMI APA YANG ANDA BELI

tablet amigdalinleaterile b17

Kaedah rawatan alternatif dalam mengubat kanser sebenarnya telah berusia lebih 100 tahun diluar sana,maksud saya di luar Malaysia.Dan di Malaysia ia popular semenjak dua atau 3 tahun kebelakangan ini.Namun sebelum ini ada beberapa individu yang telah mencuba kaedah ini dengan membawa masuk biji aprikot ke Malaysia.


Dan dari sejak itu ramai telah mendapat info mengenai apa yang dikatakan vitamin B17 dan keberkesanannya merawat pelbagai jenis kanser.Dan lebih ramai individu mengimpot biji aprikot kerana permintaan yang tinggi.

 

.Hanya 1 saja info negetif,tak ramai yang bolih mengunyahnya kerana rasanya yang pahit.Bagi mereka yang sememangnya positif kanser rasa pahit bukan masaalah besar,mereka akan cuba pelbagai kaedah untuk memasukkan sejumlah biji aprikot kedalam perut.


Namun kebergantungan kepada biji aprikot semata2 tidak memberikan impak maksima terutamanya kepada penderita kanser kronik tahap 3 dan 4.Sesetengah jenis kanser memerlukan pengambilan sehingga 300 ke 400 biji aprikot sehari yang ramai yang  merasakan amat sukar.Tetapi itulah jumlah yang perlu diambil untuk memerangi kanser secara berkesan.


Pakar metabolik mencadangkan pengambilan 6 biji pil b17 500 mg sehari jika anda ada kanser.1 biji pil b17 500 mg bersamaan dengan 175 biji aparikot.Ini bermakna anda kena makan 1050 biji aprikot dalam masa satu hari.


Itulah jumlah yang sepatutnya diambil olih penderita kanser tahap 3 dan 4.Satu perkara yang perlu diingat pengambilan vitamin B17 semata mata bukanlah jawapan lengkap dalam memerangi kanser namun Dr Kerbs menyatakan ia adalah memadai sekurang kurangnya badan anda mempunyai pertahanan sementara dalam mencegah merebaknya sel kanser.Itulah sebabnya ramai pemakan2 biji aprikot yang menghubungi saya mengatakan kesakitan yang biasa mereka alami telah semakin berkurangan atau tiada kesakitan langsung.

 

Terdapat juga dikalangan mereka yang membeli B17 injectible yang disuntik kedalam salur darah bersama injectible vitamin C.Namun sama seperti diatas ia cuma penambahan satu protokol berbanding dengan mengambil tablet yang tidak diambil bersama vitamin c.

 

Pengambilan secara carca marba seperti ini,walaupun pada sesetengah keadaan ia memberikan kesan positif,namun bergantung kepada jenis kanser dan kondisi pesakit.Ia tidak akan banyak membantu kepada pesakit2 yang telah atau sedang menjalani kimoterapi.Dan bahkan potensi menemui kegagalan kepada pesakit2 yang terlantar dan menerima makanan dan minuman melalui tiub adalah tinggi.


Seseorang yang menjual produk2 B17 kepada anda sepatutnya mendapat info yang lengkap mengenai kanser anda dan mencadangkan apakah yang paling sesuai untuk kondisi anda.


Menjual b17 injectible kepada anda yang sedang terlantar dan makan melalui tiub perlu dinasihatkan untuk dilakukan dibawah pengawasan doktor


Ini adalah kerana pesakit tadi perlu mendapat suppliment2 yang mencukupi untuk boost imune system disamping bacaan bp perlu dilakukan secara kerap kerana b17 berpotensi menurunkan tekanan darah.Terus memberikan b17 injectible dalam bacaan bp yang rendah amat merbahaya.Nyawa amat penting untuk dipertahankan walaupun dalam keadaan pihak hospital mengatakan tiada apa lagi yang dapat dilakukan.

 

Disamping itu pengguna B17 terutamanya jenis injectible pengawasan ketat harus diberikan kepada kesihatan  organ detokfikasi seperti buah pinggang dan hati.Kedua2 organ ini amat penting berada dalam keadaan yang sihat kerana dalam tempoh pengambilan B17 berjuta juta sel2 kanser yang mati harus dikeluarkan dari dalam badan dengan kadar segera.Membiarkan sel2 kanser yang telah mati  ini dalam badan akan menyebabkan darah menjadi toksid dan ini sangat merbahaya.


Perkara yang paling mujarab ialah memberi minum air sehinggap 7 litre sehari.Bagaimanakah agaknya orang yang sedang terlantar dirumah untuk minum air sebanyak itu.Itulah sebabnya saya menyarankan untuk mereka yang sedang terlantar melakuknya diklinik atau hospital.Disamping doktor perlu mengawasi buah pinggang sentiasa berfungsi dengan sempurna dengan diberikan suplimen2 tertentu khusus untuk buah pinggang dan hati.


Itulah juga sebabnya di Mexio diujudkan hospital khusus untuk merawat pesakit kanser dengan kaedah B17 kerana B17 memerlukan khidmat2 sampingan peralatan hospital untuk melaksanakan tugas merawat dengan lebih berkesan.


Dibawah adalah apa yang sebenarnya dikatakan protokol terapi metabolik B17 agar anda tidak tertipu dengan apa yang didakwa sebagai protokol lengkap.

 

Amigdalina B17 Injectible 

Injectible Vitamin C 

Pancreatic Enzyme 

Pil amigdalin  B17 500mg

Suntikan DMSO

Vitamin B15 atau asid pangamik

AHCC atau yang seumpanya untuk mengukuhkan imun sistem

Shark Cartiledge-sirip jerung

Vitamin A

Suplimen anti oksidan yang lain.

Penggunaan biji aprikot setiap 1 jam

 

Adalah penting anda benar benar faham tentang apa yang anda gunakan kerana B17 telah berada diluar sana selama 100 tahun dan pihak hospital di Mexico mempunyai rekod yang cemerlang dengan menggunakan kaedah B17.


Jika ianya tidak berkesan keatas anda ia bukanlah disebabkabn sel kanser anda amat degil kerana apa jua jenis kanser ia adalah sama  dan B17 seperti juga dadah kimo mampu membunuhnya.Cuma B17 membiarkan sel yang sihat untuk terus hidup sementara dadah kimo membunuh secara pukal sel anda.


Olih itu saranan saya,jika anda ingin menggunakan kaedah B17 pastikan anda mendapatkan info yang lengkap dan beli dengan penuh berhemah.


Anda perlu mengawasi akan   penjual diluar sana yang mengambil kesempatan menjual produk   b17 dengan harga sehingga RM25,000 ke RM40,000 untuk1 bulan rawatan.

 

Apa sebenarnya yang anda dapat ialah produk2 yang tidak tepat umpamanya suplimen2 tambahan yang dibeli dari farmasi2 dan dibotolkan semula dan menjualkannya kepada anda dengan harga berlipat kali ganda.


Untuk memudahkan perkiraan anda protokol lengkap B17 sepatutnya beredar dalam lingkungan RM10,000 sahaja untuk 1 bulan rawatan bergantung kepada tahap kanser.Mereka yang berada pada tahap 4 biasanya memerlukan dosage maksima dan ini akan meningkatkan kos.Olih itu jangan mudah terpedaya dengan kaedah  protokol B17 sehingga mencecah lebih dari RM15,000.

1.Amigdalina B17 Injectible –tidak melebihi RM1200 1 kotak

2.Injectible Vitamin C – tidak melebihi RM15 setiap 1 gram

3.Pil amigdalin  B17 500mg – tidak melebihi RM800 setiap 1 botol 100 tablet

4.Suntikan DMSO – tidak melebihi RM180 setiap 30ml

Anda sebenarnya tidak perlu membeli secara pukal untuk kegunaan 1 bulan kerana bukan semua jenis kanser bertindakbalas dengan baik dengan protokol B17,umpamanya tumor otak,colon,saluran penghadaman dan sebagainya.

Adalah lebih praktikal untuk membeli untuk rawatan selama 2 minggu item2 utama protokol B17 terutamanya Leaterile B17,Vitamin C dan DMSO

Adalah disarankan anda mendapatkan Vitamin C dosage tinggi untuk digunakan bersama Protokol B17.Mereka yang positif kanser menggalami penurunan kadar Vitamin C yang drastik dalam badan dan perlu kepada sekurang2nya 15 gram sehari untuk menyokong protokol Vitamin B17 

http://orthomolecular.org/library/ivccancerpt.shtml

In 1969, when man first walked on the moon, researchers found that vitamin C would selectively kill cancer cells without harming normal cells. That finding meant that vitamin C was like an antibiotic for cancer: potentially a near perfect anticancer drug. Before 1970, it was known that vitamin C was an example of a new class of anticancer substances. However, the medical research establishment largely ignored these scientific results.-Steve Hickey PhD and Hilary Roberts PhD

 

Terdapat juga individu /syarikat yang mengeluarkan kapsul aprikot yang menjanjikan “bulan dan bintang” kepada penderita kanser.Hanya dengan memakan kapsul aprikot mereka anda dijanjikan untuk sembuh dari kanser.Ini tidak benar dan tidak semudah itu.


Satu biji kapsul aprikot mengandungi maksima pun bersamaan dengan2-3 biji aprikot.Untuk penderita kanser peringkat 1 dan 2 anda perlu makan sekurang kurangnya 6 biji pil 500mg setiap hari.Setiap biji pil 500mg adalah bersamaan dengan 175 biji aprikot.Ini bermakna anda perlu mengunyah  1050 biji aprikot dalam sehari.

Dan untuk kapsul aprikot anda perlu makan 200 biji sehari!.Ini bermakna anda perlu beli 30 botol kapsul aprikot untuk kegunaan selama 1 bulan.Jika setiap botol berharga RM100 bermakna satu bulan anda perlu berbelanja RM3000.

Ini pun belum menjamin anda akan sembuh kerana ia cumalah 1 protokol dari sejumlah protokol yang  dinyatakan diatas.Dan sepekara lagi anda perlu kepada suntikkan amigdalina B17 diambil bersama kapsul aprikot tadi.


Pada pengamatan saya kapsul aprikot hanya sesuai untuk diambil sebagai langkah2 pencegahan.Kerana saya pernah menjumpai jenis2 kapsul aprikot yang dibuat dengan menggunakan biji aprikot yang bermutu rendah.

Sedangkan pil b17 samaada 100mg dan 500mg dibuat menggunakan biji aprikot organik  terbaik dunia yang dibekalkan olih  peladang2 dari Australia dan Pakistan ( daerah Hunza ).Untuk mengetahui kualitinya anda perlu buka kapsul dan letak atas lidah.Ia sepatutnya pahit bukan tawar atau lemak2.

 

Terdapat juga dalam pasaran mereka yang tidak bertanggungjawab memproses sendiri pil b17 dan melebelkannya sebagai 500mg sedangkan rasanya sedikit pun tidak pahit.Ia dijual dengan harga RM350 untuk 100 tablet.

B17 amigdalin emi

Sedangkan tablet Novadalin/Amigdalin 500mg dari Mexico sepatutnya tidak melebihi harga RM800 dalam pasaran.Perkara ni sangat merbahaya kerana kita tidak pasti tahap “hygenic” pil yang dihasilkan.Periksa botol dengan teliti sebelum membuat pembelian.

Adalah lebih selamat anda membeli biji aprikot yang benar2 pahit dan membuat sendiri kapsul aprikot supaya anda benar2 mendapat menafaat dari khasiat vitamin B17.

 

Dan sekiranya anda ingin membeli b17 injectible,walaupun dalam protokol disebut sehingga 7 kotak bersamaan dengan 70 botol,anda tidak perlu beli kesemua.Memadai anda hanya  beli 2 atau 3 kotak dahulu dan ini cukup untuk  2 minggu penggunaan.

13 thoughts on “Vitamin b17-FAHAMI APA YANG ANDA BELI”

 1. waalaikumussalam,

  anda bolih menghubungi saya di no 019-2594593

  olih kerana terdapat pelbagai jenis produk b17,ia bergantung kepada

  kesesuaan dan kondisi kanser anda.

  wassalam

 2. assalammualaikum..ibu saya telah disahkan kanser hati tahap 4..pihak hospital telah membuat keputusan bahawa pihak mereka tidak boleh berbuat apa-apa..hanya menanti maut..keputusan itu membuat kami sekeluarga amat sedih teramat..pihak mereka juga tidak menyatakan tentang kimoterapi..hanya membiarkan ibu saya begitu sahaja..hanya memberi appointment dan rawatan ulangan seperti mengambil darah..dan ambil ubat ubat darah tinggi dan kencing manis..pada 2 minggu lepas..ibu sy kene strok..doktor maklumkan punca strok dia..berpunca juga disebabkan kanser hati mak saya..alhamdulillah..strok mak kene bhg muka..mulut dia herot ke tepi..setiap hari sy urut…nampak ade perubahan sedikit..jadi boleh b17 dapat membantu kanser hati mak saya yg telah tahap 4 ini..tumor pada hati dia kini makin membesar..dan bagaimana cara untuk mengecutkan tumor berkenaan..terimakasih..

 3. Salam..

  Mak saya telah disahkan mengidap kanser payudara stage 1. mak saya berusia 61 tahun.
  adakah dengan memakan biji aprikot, mak saya boleh sembuh daripada kanser?
  untuk pengetahuan, mak saya sepatutnya menjalani pembedahan pada jumaat lepas (22/11/2011) tetapi ditunda pada jumaat (29/4/2011) kerana jangkitan kuman di paru-paru.

 4. Waalaikumsalam dan terima kasih kerana singgah

  saya concern 2 perkara mengenai msaalah yang dihadapi olih ibu anda.
  Yang pertamanya mengenai tumor yang anda katakan berda pada stage 1.Bermaksud saiz tumor tidak melebihi 2cm dan ianya adalah jenis maglinan dan berupaya merebak ke tisu berhampiran.

  Yang keduanya dr sudah tentu telah membuat ujian biopsy dan ini sebenarnya telah membuka pintu kepada sel kanser untuk keluar dari koloninya.

  Anda perlu teruskan membuat pembedahan yang telah dijadualkan dan apa yang penting selepas ini ialah segera mengambil terapi anti kanser dengan kadar segera tanpa menunggu kimoterapi dijalankan sekiranya ada dicadangkan olih dr.Namun ia adalh pilihan anda samada untuk meneruskan dengan rawatan kimoterapi.Usia adalah faktor yang perlu anda pertimbangkan.
  Biji aprikot bolih dimakan untuk langkah2 tambahan namun saya mencadangkan penggunaan Taheebo yang berfungsi memperteguhkan antibodi untuk melemahkan sel kanser.Disamping Taheebo amat sesuai untuk bertindak keatas masaalah jangkita virus pada paru2.
  Selain itu amalkan minum susu kambing higoat,buah2an,sayuran dan ulaman untuk penggalakan penghasilan enzim trypsin dan chemotrypsin.

  Awasi diet anti kanser terutamanya gula dan makanan yang bolih ditukar menjadi glukose.

  Terima kasih

 5. terima kasih di atas penerangan anda.
  btw, boleh saya tahu, apakah yang dikatakan terapi anti kanser itu?

 6. Terapi anti kanser adalah merombak sistem permakanan dari pro kanser kepada anti kanser.
  “Dont feed your canser” bermaksud anda melemahkan sel kanser dengan memotong bekalan bahan mentahnya untuk terus berkembang.
  Sel kanser adalah anearobic yg bermaksud ia bergantung kepada gula untuk ia membiak dan beraktiviti.Bila ia menggunakan glukos atau gulla untuk membiak ia akan menjadikan kawasan persekitaran tumor menjadi berasid.Ini adalah persekitaran yang selamat untuk sel kanser dan berita buruk untuk sel sihat.Terapi anti kanser berfungsi menterbalikkan keadaan ini.

  Dengan mengambil jenis2 makanan tertentu dan tidak mengambil jenis2 makanan tertentu,kita sebenarnya melemahkan sel kanser.Sel kanser yang lemah terdedah kepada serangan antibodi.
  Supplimen2 tertentu adalah sebagai pemangkin atau membantu rangkaian sistem badan untuk berfungsi dengan betul.Umpamanya dengan memakan biji aprikot ia membantu enzim2 trypsin dan chemotrypsin memecahkan perisai protin sel kanser.Menggunakan Taheebo adalah untuk merangsang sum2 tulang untuk mengeluarkan antibodi yg mencukupi untuk berhadapan dengnan sejumlah sel kanser.

  Namun juka seseorang itu mempunyai sistem antibodi yang effisyen , pengkerias dan hati yang sihat pengambilan supplimen2 yg disebutkan diatas adalah pilihan.Sumber makanan mentah adalah yg terbaik untuk membina antibodi dan menggeluarkan enzim2 pencerna protin.
  Satu soalan.Apakah pesakit kanser mampu makan makanan2 berkaitan
  dengan cukup.Disinilah produk2 anti i kanser berperanan.

  Terima kasih

 7. terima kasih atas penerangan anda. di sini saya mempunyai beberapa soalan mengenai kapsul taheebo.

  1/ bagaimana kah cara pengambilan kapsul taheebo ini?
  2/ adakah kapsul taheebo ini sesuai di makan bersama pil yang di bagi oleh doktor?
  3/ adakah kapsul taheebo sesuai di makan sebelum atau selepas pembedahan?
  4/ adakah kita perlu mengambil nasihat doktor untuk mengambil sebarang supplement seperti b17 dan taheebo ini?

 8. TAHEEBO HANYA PUNYA SATU RISTRICTION..bukan atas nasihat pengeluar..tapi bedasarkan pandangan beberapa pihak,termasuk pihak hospital di Amerika.Saya memilih jalan selamat walaupun pengeluar menafikannya.
  TAHEEBO tidak sesuai untuk diambil seandainya pihak hospital ada menskripsikan ubat pencair darah umpamanya walfrin dan sbgnya.
  Taheebo by it self bersifat pencair darah.Ia adalah pencair darah yang lebih selamat ( kerana ia dari quinin pokok taheebo) berbanding dengan walfrin dan yang lainnya yang dibuat dari bahan2 kimia.
  Kita tidak mahu dua pencair darah bekerja membuat 1 perkara yang sama.
  Pil pencair darah biasanya dibekalkan olih doktor kepada mereka yang ada masaalah berkaitan jantung dan darah tinggi.
  Tanya fungsi setiap ubat kepada doktor anda.
  Taheebo bersifat anti bakteria,virus dan fungus,termasuk bakteria kanser.
  1 biji kapsul bersamaan 7 cawan tea taheebo.Minggu pertama ambil 2 kapsul sebelah pagi,petang 2 biji dan malam 2 biji.
  Minggu kedua ambil 3 biji 2 biji petang dan 3 biji malam.
  Selepas itu baru anda mengikuti dosage yang tertera pada botol.Adalah penting anda mempertingkatkan dosage pengambilan bermula dari yang rendah sebelum sampai ke maksima seperti yang tertera pada botol.( untuk tujuan perawatan )
  Untuk pengambilan pencegahan dosage yang sesuai ialah 2 pagi dan 2 malam.
  Soalan anda yang ke 2,ia bolih diambil dengan sebarang ubat hospital kecuali ubat pencair darah.
  soalan 3,sesuai untuk kedua2 keadaan
  soalan ke 3.Kebanyakkan doktor bersifat skeptiklal kepada semua jenis ubat herba kerana mereka dilatih untuk hanya mengenali ubat2 yang disyorkan olih apa yang mereka pelajari.
  Kebiasaanya doktor akan bersikap “mendiamkan diri” hanya apabila mereka sudah kehabisan ikhtiar untuk merawat sesuatu penyakit.
  Pada pengalaman saya yang lepas bukan semua doktor berpendirian begitu.Ada juga doktor yang menyarankan pesakit kansernya mencari vitamin B17 untuk masaalah kanser pesakit mereka.Bahkan terdapat ramai doktor yang mengambil vitamin B17 untuk diri mereka ,anak2 dan ibu bapa mereka menghidap kanser kerana mereka lebih arif mengenai risiko radiasi dan kimoterapi terhadap kualiti kesihatan pesakit.
  Anda bolih menunjukkan botol Taheebo kepada doktor anda kerana Taheebo telah melepasi ujian olih FDA Amerika,agensi yang sangat ketat pengawalan ubat2tan di Amerika.
  Terpulang kepada doktor untuk membuat semakkan pada laman web yang disertakan pada botol Taheebo.

  Terima kasih.

 9. Ibu saya berumur 70thn disahkan menghidapi endometrial cancer stage 3 dan dinasihatkan utk membuat pembedahan membuang rahimnye secepat mungkin. Atas faktor umurnye..kami adik beradik teragak2 utk meneruskan pembedahan itu kerana takutkan risiko selepas pembedahan.Apakah vitamin b17 dan monavie jus bole dijadikan sebagai alternatif treatment tanpa membuat sebrg pembedahan – bagi kes ibu saya?

 10. Dari pengalaman yang saya temui dari jenis kanser yang sama, ia kedengaran semudah “membuang rahim”,namun seringkali ketika doktor telah membuka badan mereka sering dikejutkan dengan beberapa bahagian
  organ lain juga telah ditemui tumor2 kanser yang berselerak disana sini dan adakalanya
  bahagian organ yang lain.Pada masa itu plan A akan bertukar B dan C.Setiap plan ada survival rate.

  Jika puan berhasrat untuk mencuba kaedah alternatif Protocel dan Taheebo adalah disyorkan berbanding vitamin B17.

  Terima kasih

Comments are closed.

cafemlm08@gmail.com sms/whatsApps 019-2594593

9 visitors online now
9 guests, 0 members
Max visitors today: 14 at 02:52 pm UTC
This month: 21 at 02-09-2018 01:26 am UTC
This year: 27 at 01-10-2018 01:44 pm UTC
All time: 187 at 04-25-2010 08:29 pm UTC
error: Content is protected !!